Atçılık Antrenörlüğü nedir?

İçindekiler:

  1. Atçılık Antrenörlüğü nedir?
  2. Atçılık ve Antrenörlüğü hangi puan türü?
  3. At Antrenörlüğü bölümü ne iş yapar?
  4. Seyis olmak icin ne gerekli?
  5. Atlar ne iş yapar?
  6. Antrenörlük bölümü ne iş yapar?

Atçılık Antrenörlüğü nedir?

Öncelikle atçılık ve antrenörlüğü bölümü tanımını yapacak olursak, antrenörlüğünü yapmış olduğu atın beslenmesini, hijyenini, bakımını, idman programını yapan kişlerdir. Bu saydıklarımızın dışında atın resmi kayıtlarından sorumlu olan, ata yarış eğitimini vererek atı at yarışına hazırlarlar.

Atçılık ve Antrenörlüğü hangi puan türü?

Atçılık ve Antrenörlüğü 2020 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
ÜniversiteBölüm AdıPuan Türü
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (Devlet)Atçılık ve AntrenörlüğüTYT
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Atçılık ve AntrenörlüğüTYT
ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Atçılık ve AntrenörlüğüTYT
2 satır daha

At Antrenörlüğü bölümü ne iş yapar?

Atın yaşadığı yerle ilgilenir. Atı yarışa hazırlar ve atın yarışa hazır olup olmadığını anlar. Resmi kayıtlardan sorumludur. Atın günlük antrenman programlarını hazırlar ve takip eder.

Seyis olmak icin ne gerekli?

Bu mesleği yapmak için Hipodrom Müdürlüğünce açılan eğitim kurslarına katılmak ve başarı ile kursu tamamlamak yeterlidir. Bu kurslara katılmak için minimum ilkokul mezunu olunması gerekir. Katılımcılar, 30 yaşını ve 70 kiloyu aşmamış olmalıdır. Ayrıca erkek bireylerin askerlikle ilişkisinin olmaması gerekmektedir.

Atlar ne iş yapar?

At, insanlara hizmet eden hayvanların en kabiliyetlisi ve kıymetlisidir. İnsanların eski harp meydanlarındaki yardımcısı, yük taşımada hizmetçisi; yarış, cirit, çit atlama ve av sporlarında neşe ve zevk ortağıdır. Silah gürültüsüne ve bando sesine rahatlıkla alışır.

Antrenörlük bölümü ne iş yapar?

Spor eğitimcisi olarak da bilinen antrenör, görev yaptığı kurumda sporcuların bireysel ya da toplu olarak, sportmenlik anlayışı içinde, eğitimleri dahilindeki her türlü spor faaliyetlerinde, uluslararası kural ve tekniklere uygun olarak eğitilmesini sağlayan, sporun esaslarını, teknik prensiplerini ve kurallarını ...