Hokka yüzlü ne demek?

İçindekiler:

  1. Hokka yüzlü ne demek?
  2. Hokka gibi ne demek?
  3. Hokka ne demek Osmanlıca?
  4. Likası ne demek?
  5. Divit Hokka ne demek?
  6. Burnu hokka gibi ne demek?
  7. Hokka ve divit nedir?
  8. Lika şartı ne demek?
  9. Likana ne demek?
  10. Hokka ne işe yarar?
  11. Lika nedir hadis?
  12. Arapça Lika ne demek?

Hokka yüzlü ne demek?

Hokka yüzlü ne demek? Kilosu fazla olan, ağır çeken: Kırmızı yanaklı, ablak yüzlü, okkalı bir adamdı… .

Hokka gibi ne demek?

"hokka burun/ağız" deyiminde geçen Arapça hokka "oyulmuş şey, fildişi/ağaç/mermer/cam gibi malzemelerden mamul minik şişe veya kap anlamına geliyor. Burnun/ağzın hokka kabı gibi küçük, elle şekil verilmiş ve ince ince işlenmiş oluşuna atıf yapılıyor.

Hokka ne demek Osmanlıca?

hokka / حقه Cam, seramik veya metalden yapılmış küçük kutu biçimindeki kap. (Bilhassa içine mürekkep konulur.)

Likası ne demek?

Sözlükte "karşılaşmak, görüşmek, kavuşmak" anlamına gelen likā', hadis ilminde "öğrencinin hocasından bir aracı olmadan doğrudan hadis alması" mânasında kullanılmaktadır. ... Bir hadisin sahih olmasının şartlarından biri senedinin muttasıl olmasıdır.

Divit Hokka ne demek?

Divit, hokkadaki mürekkebe batırılarak yazı yazmakta kullanılan bir tür kalem. Divitin çalışma prensibi dolma kaleme benzer ancak dolma kalem gibi mürekkep haznesi bulunmaz.

Burnu hokka gibi ne demek?

Hokka burun, halk dilinde yüze orantılı, güzel, estetik ve fazla küçük aynı zamanda fazla büyük olmayan buruna denilmektedir.

Hokka ve divit nedir?

Divit, hokkadaki mürekkebe batırılarak yazı yazmakta kullanılan bir tür kalem. Divitin çalışma prensibi dolma kaleme benzer ancak dolma kalem gibi mürekkep haznesi bulunmaz. Bu nedenle belirli aralıklarla mürekkebe batırılması gerekir.

Lika şartı ne demek?

Sözlükte "karşılaşmak, görüşmek, kavuşmak" anlamına gelen likā', hadis ilminde "öğrencinin hocasından bir aracı olmadan doğrudan hadis alması" mânasında kullanılmaktadır. ... Bir hadisin sahih olmasının şartlarından biri senedinin muttasıl olmasıdır.

Likana ne demek?

Bir tarikata girmiş veya bir şeyhe bağlanmış kimseler.

Hokka ne işe yarar?

Arapça'da "küçük kutu" mânasına gelen hokka kelimesi yaygın olarak mürekkep koymaya mahsus çanak şeklindeki kaplar için kullanılır. Ressamların içinde boya ezdikleri porselen kaplarla boyalara yağ katmak için kullandıkları tenekeden küçük kaplara da hokka denilir.

Lika nedir hadis?

Sözlükte "karşılaşmak, görüşmek, kavuşmak" anlamına gelen likā', hadis ilminde "öğrencinin hocasından bir aracı olmadan doğrudan hadis alması" mânasında kullanılmaktadır. Aynı kavram için lukıyy ve mülâkāt kelimeleri de zikredilmektedir. Bir hadisin sahih olmasının şartlarından biri senedinin muttasıl olmasıdır.

Arapça Lika ne demek?

lika / likâ / lîka / لقا Rast gelip buluşmak. Görüşmek. Yalnız görüşmek. Yüz, sima, çehre.