Mücehhez ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Mücehhez ne demek TDK?
  2. Mucehhez ne demek Osmanlıca?
  3. Septik nedir sözlük anlamı?
  4. Septik nedir kadın doğum?
  5. Septik durum nedir?
  6. Muvakkati göl ne demek?

Mücehhez ne demek TDK?

(Ar. techіz “donatmak”tan mucehhez) Yapacağı iş için gerekli her türlü malzeme ile donanmış, hazır duruma getirilmiş, donatılmış, techiz edilmiş: Fikr ordusuyuz, meş'al-i irfanla mücehhez / Âyât-ı hakîkat okunur râyetimizde (Tevfik Fikret). ѻ Mücehhez olmak: Donatılmış olmak.

Mucehhez ne demek Osmanlıca?

Noksanları tamamlanarak hazırlanmış, lüzumu olan silâh ve sair şeylerle donanmış.

Septik nedir sözlük anlamı?

septik ne demek? Mikroorganizmalarla bulaşmış olan, mikroplu. Kuşkucu.

Septik nedir kadın doğum?

Turkiye Klinikleri Journal of Surgical Medical Sciences. Septik abortus, spontan veya isteğe bağlı oluşan düşüğün pelvik enfeksiyon ile komplike olma durumudur. İnkomplet abortus olgularında fetal veya plasental dokuların bir kısmının uterusta kalması sonucu da gelişir.

Septik durum nedir?

Septik şok ya da diğer adıyla sepsis, Vücutta bir enfeksiyona neden olan bakterilerin kana karışması ile vücuttaki bağışıklık sisteminin bu bakterilere karşı büyük bir savunma tepkisi göstermesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.

Muvakkati göl ne demek?

Muvakkati göl ne demek? Arazi yapısı itibarıyle akıntısı bulunan veya bulunmayan çukur yerlerde, zamanla su birikmiş ve göller teşekkül etmiştir. ... Göllerin bazıları yaz aylarında kuruduklarından muvakkat göl kategorisine girerler. Bunların sahaları dar, derinlikleri ise azdır.