Nebiyan fasulyesi nedir?

İçindekiler:

  1. Nebiyan fasulyesi nedir?
  2. Ispir fasulyesinin kilosu kaç para?
  3. Fasulye nerede yetişir Türkiye?
  4. Nebiyan Dağı nerededir?
  5. Nebiyan Dağı yolu nasıl?
  6. Nebiyan Dağı hangi ilçede?
  7. En iyi taze fasulye nerede yetişir?

Nebiyan fasulyesi nedir?

Normal fasulyeden 3 kat daha erken pişen ve protein değeri ete yakın olan Nebiyan fasulyesinin ekimine başlandı. Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Nebiyan Dağı eteklerinde üretilen, üretiminde kimyasal gübre ve ilaç kullanılmayan fasulye, doğallığı ile dikkat çekiyor.

Ispir fasulyesinin kilosu kaç para?

Fiyat Analizi Dönem İçi En Yüksek Fiyat: 48,23 TLDönem İçi En Düşük Fiyat: 35,61 TLŞu Andaki Fiyat: 48,23 TLŞu andaki fiyat son 6 ayın en yüksek fiyatı.

Fasulye nerede yetişir Türkiye?

Fasulye, iklim şartlarının elverişli olması itibariyle en çok İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilir.

Nebiyan Dağı nerededir?

NEBİYAN DAĞI BÖLGESİ Orta Karadeniz bölümünde, Samsun şehir merkezinin 28 km batısında, 19 Mayıs İlçe merkezinin 30 km güneyinde bulunan Nebiyan Dağı; 1224 mt. yüksekliğiyle bölgenin en yüksek noktalarından biridir.

Nebiyan Dağı yolu nasıl?

Samsun merkezden Nebiyan Dağı'na gitmek isteyenler: Samsun-Sinop karayolunu takip ederek, 19 Mayıs İlçesi'ne vardıklarında Atatürk Bulvarı üzerinden Fatih Caddesi istikametine sapacaklar. Bu yol güzergahı üzerinde yaklaşık 30 kilometre gidildikten sonra Nebiyan Dağı'na ulaşmış olacaklar.

Nebiyan Dağı hangi ilçede?

Nebiyan Dağı, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yer alan dağ. Ormanları, yaylası ve suyu nedeniyle ilçenin ziyaret noktalarından biri olup Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm merkezi olarak belirlenmiştir. 1224 metre yüksekliğinde dağ aynı zamanda dağcılık, yamaç paraşütü gibi spor dalları için tercih noktalarındandır.

En iyi taze fasulye nerede yetişir?

Dünya üzerinde en önemli taze fasulye üretimini gerçekleştiren ülke Çin'dir. Ülkemiz ise Çin'in ardından ikinci sırada taze fasulye üretiminde yer almaktadır. Karadeniz bölgesi ise Türkiye'de en çok taze fasulye üreten birinci bölge olarak kayda geçmiştir.