Fıkıhta Vedia ne demek?

İçindekiler:

  1. Fıkıhta Vedia ne demek?
  2. Vedai ne demek?
  3. Fıkıhta ariyet ne demek?
  4. Islam hukuku ariyet ne demek?
  5. Ariyet nedir islam?

Fıkıhta Vedia ne demek?

Sözlükte "bırakmak, terketmek" anlamındaki vd'a kökünden türeyen vedîa fıkıhta bir kimseye koruması için bir malın bırakılmasını ve bu şekilde bırakılan malı ifade eder. Fıkıh literatüründe kelimenin ikinci anlamda kullanımı daha yaygındır.

Vedai ne demek?

VEDÎA. (ﻭﺩﻳﻌﻪ) i. (Ar. vedі' “emânet bırakılan şey”den vedі'a) Mülkiyeti sâhibinde kalmak şartıyle saklanmak, korunmak üzere bırakılan şey, emânet: Al ilâhî vedîanı benden (Recâîzâde M. Ekrem).

Fıkıhta ariyet ne demek?

Ariyet akdi, bir kimseye bedelsiz olarak belli bir süre kullanmak üzere bir malın verilmesini konu alan bir sözleşme türüdür. Akdin temel özelliği belli bir süreyle kayıtlı olması, bir malın tüketimini değil kullanımını (intifâ) konu alması ve bedelsiz olmasıdır. ...

Islam hukuku ariyet ne demek?

Ariyet akdi, bir kimseye bedelsiz olarak belli bir süre kullanmak üzere bir malın verilmesini konu alan bir sözleşme türüdür. ... Akdin temel özelliği belli bir süreyle kayıtlı olması, bir malın tüketimini değil kullanımını (intifâ) konu alması ve bedelsiz olmasıdır.

Ariyet nedir islam?

Ariyet akdi, bir kimseye bedelsiz olarak belli bir süre kullanmak üzere bir malın verilmesini konu alan bir sözleşme türüdür. Türkçede bu akde iğreti sözleşmesi de denir. Akdin temel özelliği belli bir süreyle kayıtlı olması, bir malın tüketimini değil kullanımını (intifâ) konu alması ve bedelsiz olmasıdır.