SGK çalışmıyor belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SGK çalışmıyor belgesi nasıl alınır?
  2. Sigortalılık Belgesi nasıl alınır?
  3. Gelirsizlik belgesi e devletten nasıl alınır?
  4. Durum belgesi nereden alınır?
  5. Kaymakamlıktan Fakirlik belgesi nasıl alınır?

SGK çalışmıyor belgesi nasıl alınır?

Çalışmadığına dair belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor: 1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak.

Sigortalılık Belgesi nasıl alınır?

1- İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2- e-devlet üzerinden 'Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti' dosyasının çıktısını alarak. SSK (4A), Emekli Sandığı (4C), Bağkur(4B) kurumlarının kayıt sorgulamalarının tek tek çıktısı alınmak zorunda değil.

Gelirsizlik belgesi e devletten nasıl alınır?

- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.

Durum belgesi nereden alınır?

Aile gelir durumunu gösteren belgeyi almak için bir yere gitmenize gerek yoktur. E-devlet üzerinden bu belgeyi kolayca alabilirsiniz. E-devlet olmadan önce bu belgeyi almak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na girmek lazımdı.

Kaymakamlıktan Fakirlik belgesi nasıl alınır?

Fakirlik Belgesi Nereden Alınır? Fakirlik belgesi almak isteyen ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşların ikametgahlarının bulunduğu yerdeki muhtarlığa gitmeleri gerekiyor. Fakirlik belgesini başvuru sahibi doldurduktan sonra muhtar, onayladıktan ve imzaladıktan sonra bu belgeye başvuran kişilere teslim ediyor.