Direkman nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Direkman nasıl yazılır TDK?
  2. Doğrusu direk mi direkt mi?
  3. Direktmen mi Direkmen mi?
  4. Direk kelimesinin kökü nedir?
  5. Konuşurken direk mi direkt mi?
  6. Şu anda mı şu anda mı?

Direkman nasıl yazılır TDK?

TDK'ya göre direkt nasıl yazılır ve cümle içinde nasıl kullanılır? Merak eden okurlar için örnek cümlelerle ayrıntılı olarak derledik. Direkt kelimesi ile eş anlamlı kullanılan direkman ve direktman sözcükleri de yanlıştır. Bir şeyin doğrudan yapıldığını belirtmek için ''direkt olarak'' kalıbı kullanılır.

Doğrusu direk mi direkt mi?

Bu kelimenin “direkt, direkmi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı direkt şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Önümüzdeki yıllarda artık direkt uçuşla Avustralya'ya gidilebilecek.”

Direktmen mi Direkmen mi?

Yoksa “direktman” ? Fransızcadan aldığımız “direkt” kelimesi “doğru, düz” anlamına geliyor ve Türkçede “dayanak, destek, sütun” anlamına gelen “direk” ile alakasız.

Direk kelimesinin kökü nedir?

Direk sözcüğünün uzunca bir tarihi görülüyor. Hititçe taru, Sanskritçe dru ve Akadca taradūm sözcükleri 'ağaç' karşılığında kullanılmıştı. Kürtçe ve Farsça dar, 'ağaç' olarak biliniyordu. Taru, dru ve dar sözcükleri direk kelimesindeki dir kök sözcüğüne yol açmıştır.

Konuşurken direk mi direkt mi?

Direk nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "direkt" şeklindedir. İki sessiz harfin yan yana gelmesiyle oluşan ses olayı nedeniyle direkt kelimesinin telaffuzu güçleşiyor. TDK'ya göre direk kelimesinin doğru yazılışı direkt şeklindedir.

Şu anda mı şu anda mı?

İşaret sıfatı diğer kelimelerden ayrı yazılır. ... Şu ve an iki farklı kelime olduğu için bitişik yazılamaz. Şu an da - Yanlış -Da bağlaç değil durum ekidir.