Tevdii etmek ne demek hukuk?

İçindekiler:

  1. Tevdii etmek ne demek hukuk?
  2. Tenfiz ne demek TDK?
  3. Tevdi kılmak ne demek?
  4. Tevdi imkanı nedir?
  5. Soruşturma ve inceleme nedir?

Tevdii etmek ne demek hukuk?

Tevdi etmek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında borçlar hukukunda kullanılan bir kavram olmaktadır. Bu bağlamda tevdi etmek, sunmak, bırakmak ve vedia olarak bir yere emanet etme manalarında kullanılmaktadır.

Tenfiz ne demek TDK?

Yabancı mahkemeler tarafından verilen hükümlerin yerine getirilebilmesi için Türk mahkemeleri tarafından gerekli karârın verilmesi.

Tevdi kılmak ne demek?

TEVDİ': Emanet vermek, bırakmak. * Misafirin veda etmesi. Giderken kalanlara: Allah'a ısmarladık gibi veda etmesi, bolluk hoşluk duasıyla bırakıp gitmesi. * Mutlaka terkedip bırakmak.

Tevdi imkanı nedir?

Tevdi hakkı TBK m. 107'de ele alınmış ve borçluya alacaklının temerrüde düşmesi durumunda, hasar ve giderleri borçluya ait olmak üzere, borcunu tevdi etme yani bırakmak/vermek suretiyle borcundan kurtulabilme imkanı sunan bir haktır.

Soruşturma ve inceleme nedir?

İnceleme örneğin bir şikayet söz konusu olduğunda şikayetteki iddia doğru mu değil mi diye araştırılmasının istendiği bir durumdur. İddia ciddiye alınacak bir iddia ise gerçeklik payı var ise soruşturma yapılmasına diye rapor yazılır ve soruşturma başlatılır.