Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş ne zaman?

İçindekiler:

  1. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş ne zaman?
  2. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş nasıl oluyor?
  3. Ek Madde 1 Belgesi Nedir?
  4. Ek madde bir nedir?

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş ne zaman?

Merkezi Yerleştirme Puanıyla hem güz hem de bahar döneminde yatay geçiş yapabilirsiniz. Güz döneminde üniversiteler genellikle ağustos ayında belirlenen tarihlerde başvuru alırken bahar döneminde ise başvurular ocak ve şubat aylarında yapılmaktadır.

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş nasıl oluyor?

Merkezi yatay geçiş sistemi, YÖK tarafından hazırlanan, kurumlar arası veya kurum içi geçişlerde genel ortalamadan bağımsız bir şekilde öğrencilerin üniversite veya bölüm değişikliği yapmasına olanak sağlayan, değerlendirmesinde sınava girdiği yıldaki puan değerlerinin dikkate alındığı bir yatay geçiş sistemidir.

Ek Madde 1 Belgesi Nedir?

Ek Madde-1 Belgesi: Kayıtlı olunan üniversite tarafından hazırlanmış, başvuran öğrencinin Ek Madde-1 uyarınca daha önce Ek Madde-1 uyarınca merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş puanıyla geçiş yapmadığını belirten resmi yazı. ... Doğrulama kodu bulunan e-imzalı belgeler de kabul edilir.

Ek madde bir nedir?

Merkezi Yerleştirme Puanı Ek Madde-1 kapsamında yatay geçişlerde öğrencilerin, Kayıtlı veya izinli (öğrenci statüsünde) olması, ... Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının,geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.