Aldanmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Aldanmak ne demek TDK?
  2. Doymak kanmak ne demek?
  3. Adanmış ne demek?
  4. Yetkinlik ne anlama gelir?
  5. Adanmış olmak ne demek?
  6. Yetkinlikler neler olabilir?
  7. Kendini adamak ne demek?
  8. Çalışanlar için temel yetkinlikler nelerdir?
  9. Beceri ve yetkinlikler nelerdir?
  10. CV de yetkinlik ne demek?
  11. Cümbüş türemiş mi?

Aldanmak ne demek TDK?

Görünüşe bakarak yanlış bir yargıya varmak, yanılmak: “Hâline, tavrına bakan sana aldanır.” -Ö. Seyfettin. 2. Bir hileye, bir yalana kanmak.

Doymak kanmak ne demek?

1. Açlık duygusu gidinceye kadar yemek, tok hâle gelmek. 2. (-e) (Bir şey) Daha fazlasını alamayacak kadar almış olmak, kanmak: “Toprak suya doydu.” 3. mec.

Adanmış ne demek?

edilgen f. (< ada-n-mak) Adak olarak vaat edilmek, nezredilmek: “Türbeye adanan kurbanlar kesilir ve etraftaki yoksullara dağıtılırdı.”

Yetkinlik ne anlama gelir?

Yetkinlik Hakkında Detaylı Bilgi Yetkinlik, genel anlamda yetkin olma durumunu, yani belirli bir alandaki sorumluluk ve/veya görevleri yerine getirebilme durumunda olmayı ifade eder. Bu anlamı ile özellikle yüksek okulların iki veya dört yıl süren eğitim süreçleri için kullanılır (ayrıca ``lisans``).

Adanmış olmak ne demek?

adanmak için 1 adet anlam bulundu. Adamak işine konu olmak.

Yetkinlikler neler olabilir?

Buradan da anlaşılacağı üzere, yetkinlikler geniş bir yelpaze oluşturuyor. ... Zaruret seviyesine göre sondan başa bir sıralama yaparsak bu yetkinlikler şöyle: Yenilikçilik, sürekli öğrenme ve gelişim, etik değerler, dikkatli ve hatasız çalışma, bilgi paylaşımı Takım çalışması, güven yaratma.

Kendini adamak ne demek?

kendini aramak, bulmak, budamak.

Çalışanlar için temel yetkinlikler nelerdir?

Temel Yetkinlik Kılavuzu
  • Değişim: Esneklik ve değişime açıklık, gelişim, yenilikçilik.
  • İş Birliği: İletişim, iş birliği sağlama, takım çalışması, hizmet odaklılık.
  • İş Yönetimi: Planlama ve organizasyon, sonuç odaklılık, problem çözme, dikkatli ve hatasız çalışma.

Beceri ve yetkinlikler nelerdir?

Beceri: Beceri ilgili iş/görev için kişiden beklenen beşeri, teknik ve sosyal özelliklerdir. Yetkinlik: organizasyon beklentilerini (yüksek performans) karşılayabilmeyi sağlayan kişinin ayırt edici nitelikleri ve kişisel özellikler bütünüdür.

CV de yetkinlik ne demek?

YETKİNLİK hedeflenen bir işi istenen performans sonuçlarıyla yerine getirilmesini sağlayan bilgi, beceri, tecrübe, davranış ve motivasyon gibi bireyin gözlemlenebilir özellikleridir.

Cümbüş türemiş mi?

Cümbüş kelimesinin kökü nedir? (NOT: Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) cumbişn "hareket" sözcüğünden evrilmiştir. ) Bu sözcük Farsça cunbīdan جنبيدن "kımıldamak, hareket etmek" fiilinden +iş sonekiyle türetilmiştir.