Beyaz şapka neyi ifade eder?

İçindekiler:

  1. Beyaz şapka neyi ifade eder?
  2. Mavi şapka neyi anlatır?
  3. Sarı şapkanın anlamı nedir?
  4. Altı Şapkali düşünme tekniği nasıl uygulanır?
  5. Sarı şapka neyi ifade eder?

Beyaz şapka neyi ifade eder?

Beyaz Şapka Tarafsız ve objektiftir. Bu şapka ile bilinenden yola çıkılır. Elde olan bilgiler de ne varsa sadece onlara göre konuşulup yorum yapılır. Eksik olan bilginin olup olmadığı araştırılır.

Mavi şapka neyi anlatır?

Mavi Şapka: Düşünme sürecinin düzenlenmesini ve yönetilmesini ifade eder. Mavi, en yüksekte olan gökyüzünü temsil eder. ... Beyaz Şapka: Tarafsızlığı anlatır.

Sarı şapkanın anlamı nedir?

Güneş gibi aydınlık, iyimser, umutlu ve olumlu düşünme ile ilgilidir. Sarı şapka iyimser bakışla değerli ve yararlı olan fikirleri arayıp ve araştırır. Ulaştığı değerli ve yararlı şeyler için mantıklı destekler sağlamaya çalışır. Bu düşünce yapıcı ve üreticidir.

Altı Şapkali düşünme tekniği nasıl uygulanır?

Altı Şapkalı Düşünme Tekniği'nin temelinde, düşünceleri altı farklı bakışı simgeleyen farklı renklerdeki şapkaları takarak ya da takmış gibi yaparak analiz etmek ve yaratıcılığı geliştirmek vardır. Şapkanın rengine göre konunun bütün boyutları görülür ve ona göre görüş belirtilir.

Sarı şapka neyi ifade eder?

Görüşülen konu ile ilgili olarak, kişilere hiçbir dayanağı olmadan, sezgi, fikir ve duygularını söyleme fırsatı verir.(sübjektif) Sarı şapka (Güneş): İyimser şapkadır. O işin avantajları ortaya konulur. Övgü, olumlu görüşler söylenir.(objektif)