Vedop bilgileri ne demek?

İçindekiler:

  1. Vedop bilgileri ne demek?
  2. Intaç ne demek gümrük?
  3. Vedoptan nedir?
  4. Gümrük beyannamesi kapanma tarihi nerede yazar?
  5. Gümrük beyannamesi kapanması nedir?
  6. Gçb ETGB ne demek?

Vedop bilgileri ne demek?

VEDOP açılımı “Vergi Daireleri Tam Otomasyon Projesi”dir. Bu sistem ile vergi dairelerinde gerçekleştirilen işlemler online ortamda yapılabilmektedir. Herhangi bir bilgisayar ya da akıllı telefon ile işlemlerin yapılabilmesiyle zaman kayıpları ortadan kalkarken tüm işlemler en hızlı şekilde sonuçlandırılabilmektedir.

Intaç ne demek gümrük?

Gümrükte intaç ne demek? intac / intâc Neticelenme. Husule getirme. Sona erdirme.

Vedoptan nedir?

VEDOP, Gelir İdaresi tarafından gerçekleştirilen bütün işlemlerin elektronik ortama taşınarak iş yükünü daha aza indirgemek, etkinlik ve verimlilik seviyesini yükseltmek, ve yine elektronik ortamda bir araya getirilen verilerin sağlıklı karar destek ve yönetim bilgi sistemini oluşturma amacıyla hazırlanan, üstelik GİB' ...

Gümrük beyannamesi kapanma tarihi nerede yazar?

Beyannamenin kapanma tarihi "Beyanname Durumu" ekranında yer almaktadır. VEDOP ile ilgili işlemler için Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesini ziyaret ediniz.

Gümrük beyannamesi kapanması nedir?

İhracat beyannamesinin kapanması malın Türkiye Gümrük Bölgesinden çıktığı anlamına gelmektedir. Bir başka deyişle, ihraç edilen malın sınır gümrük idaresinden çıkışıyla birlikte sistem tarafından ihracat beyannamesi kapatılmaktadır.

Gçb ETGB ne demek?

ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) nedir? ETGB, havayolu ve karayolu ile posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen/giden eşyanın gümrük işlemlerinde kullanılan ve gümrük beyanına ilişkin tüm işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü, kağıt çıktı aranmayan bir uygulamadır.