Hamle yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Hamle yapmak ne demek?
  2. Atılım ne demek TDK?
  3. Kabile ne demek tarih?
  4. Gebe kelimesi nereden gelir?
  5. Atılım yapmak nedir?
  6. Kabile ne demek 4 sınıf?
  7. Kabile nedir 9 sınıf tarih?
  8. Atılım saldırış Atak ne demek?
  9. Yenilik nedir çeşitleri nelerdir?
  10. Kabile nedir ödev?
  11. Kabile hayatı ne demek?
  12. Kabile devletleri ne demek?

Hamle yapmak ne demek?

1) atılmak, saldırmak. Örn: Sinir içindeki kadına o anda hamle etme aptallığını da yapmış ve tokadı yemiş. -R. Erduran. 2) önemli bir işe girişmek, bir işte başarı sağlamak için çaba harcamak.

Atılım ne demek TDK?

Atılım TDK'ya göre anlamı nedir? Atılım kelimesinin sözlük anlamı; isim – İleri atılma, atılma işi. Hızla ilerleme, hamle, savlet. Sayı kazanmak amacıyla yapılan atılış, hücum.

Kabile ne demek tarih?

Osmanlıca kabile kelimesinin Türkçe karşılığı. Birlikte yaşayan, konup göçen, bir sülâleden türemiş insanlar. Bir reisin idaresi altında bulunan ve ekserisi aynı soydan gelen insanlar.

Gebe kelimesi nereden gelir?

Karş. gebe (balon). Eski Türkçe kaba/kapa (şişik, iri) sözcüğünün Oğuz ve Kıpçak lehçelerine özgü varyantı olduğu düşünülebilir.

Atılım yapmak nedir?

Hızla ilerleme, hamle, savlet. Herhangi bir konuda ilerleme çabası, hamle. Sayı kazanmak amacıyla yapılan atılış, hücum.

Kabile ne demek 4 sınıf?

Birlikte yaşayan, konup göçen, bir sülâleden türemiş insanlar. Bir reisin idaresi altında bulunan ve ekserisi aynı soydan gelen insanlar.

Kabile nedir 9 sınıf tarih?

Kabile, soy birliğine dayanan kendi örf ve adetleri olan bir nevi örgütlenme biçimidir. Kabileler ile birlikte insanların ilk koruma ve sevgi dürtüleri ortaya çıkmıştır. Kabilelerde giyiniş tarzı çok önemli olduğundan her kabilenin farklı giyinimleri vardır.

Atılım saldırış Atak ne demek?

Düşüncesizce her işe atılan, cüretkâr. Geveze, yalancı. Atılım, akın. Saldırı, saldırış, hücum, hamle.

Yenilik nedir çeşitleri nelerdir?

İnovasyon(Yenilik) Nedir?
  • Inovasyon Türleri. Yeniliğin farklı biçimleri çeşitli şekillerde sınıflandırılabilir.
  • Ürün İnovasyonu: Ürünün tüketiciler tarafından nasıl fark edildiğini ve ürün özelliklerinde meydana gelen değişiklikleri konu alır. ...
  • Süreç İnovasyonu: ...
  • İş Modelinde İnovasyon: ...
  • Artan İnovasyon: ...
  • Radikal İnovasyon:

Kabile nedir ödev?

Birlikte yaşayan, konup göçen, bir sülâleden türemiş insanlar.

Kabile hayatı ne demek?

"Kabilecilik", aile birliğini gerektirmeyen bir yaşam tarzıdır. Burada insanlar düşüncelerine uygun gruplar halinde toplanırlar ve toplu bir yaşam sürerler.

Kabile devletleri ne demek?

Kabile devleti, muz cumhuriyeti gibi bir anlama sahip, aşağılayıcı bir siyasi kavramdır. Genel olarak, hukuk devletinin zıttı olarak ileri sürülür. Hukuk kurallarının kişiler veya gruplar için esnetildiği ülkelere gönderimde bulunur.