Kombinin özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kombinin özellikleri nelerdir?
  2. Kombi nerelerde kullanılır?
  3. Kombinin çalışma prensibi nedir?
  4. Yoğuşmalı Kombi Nedir özellikleri?
  5. Denge bacalı kombi nedir?
  6. Kombi neye göre devreye girer?

Kombinin özellikleri nelerdir?

Kombi Nedir
  • Bacalı Kombinin içinde yanma için gereken havayı bulunduğu ortamdan alarak atık gazı da baca yolu ile atan ısıtma cihazıdır. ...
  • Hermetik kombi içinde bulunan fan yardımı ile yanma için gereken temiz havayı dış ortamdan çeker ve yine fan yardımı ile atık gazın tahliyesini sağlar.
Daha fazla öğe...

Kombi nerelerde kullanılır?

Kombiler konutlarda veya iş yerlerinde ortamın ısıtılmasını sağlar. Bunun yanı sıra evde sıcak kullanım suyu elde etmek için de kullanılır.

Kombinin çalışma prensibi nedir?

Kombi Çalışma Prensibi Nasıldır? Kombi cihazları daha önce sadece sıcak su kullanımında kullanılan şofbenlerde olduğu gibi cihaz içerisindeki bakır borulardan sirkülasyon olan suyun eşanjör vasıtasıyla ısıtılması ilkesi üzerine çalışırlar.

Yoğuşmalı Kombi Nedir özellikleri?

Gaz halindeki bir maddenin çevresine ısı vererek sıvı hale dönüşmesi olayına yoğuşma denir. Doğalgazın yanması sonucunda ortaya çıkan ve bacadan dışarı atılacak baca gazının su buharındaki enerjiyi özel ısı eşanjörü sayesinde geri kazanarak toplam verimi arttıran cihazlara yoğuşmalı kombi denir.

Denge bacalı kombi nedir?

Hermetik Baca ( Denge Bacalı ) Hermetik cihazlar yanma için gerekli olan havayı monte edildikleri ortamdan değil özel baca seti vasıtası ile dış ortamdan alan, kapalı yanma hücreli, yanma sonucu oluşan baca gazlarını yine özel baca seti vasıtası ile dış ortama veren cihazlardır.

Kombi neye göre devreye girer?

Kombiler cihazları termostat yapma özelliğine sahip olup kalorifer devresi gidiş ve dönüş suyu sıcaklıklarına göre çalışmaktadır. Kalorifer devresi su sıcaklığı ayarlanan termostat sıcaklığına ulaştığında cihaz devreden çıkarak termostat yapar. ...