Mühendisliğin anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Mühendisliğin anlamı ne?
  2. Mühendis kelimesinin kökeni nedir?
  3. Mühendislik tam olarak nedir?
  4. Mühendis olmak için kaç sene okunur?

Mühendisliğin anlamı ne?

Mühendislik deneyim ve uygulama yoluyla matematik ve fen bilimlerine ilişkin edinilen bilgilerin, doğanın sunduğu malzeme ve enerjilerin insanlığın yararına ekonomik bir şekilde kullanılması için yöntemler geliştirmek üzere değerlendirmeler yapılmasını ve uygulamaya geçirilmesini sağlayan meslektir.

Mühendis kelimesinin kökeni nedir?

KökenDüzenle Osmanlı Türkçesi مهندس‎ (mühendis) sözcüğünden alıntıdır. Bu Osmanlı Türkçesi sözcük ise Arapça مُهَنْدِس‎ (mühendis) (Arapçadaki geometri ya da genel olarak bilim anlamına gelen "hendese" kelimesinden gelmektedir. "mü-hendese" ise, geometriyi bilen, bilim bilen anlamına gelir.)

Mühendislik tam olarak nedir?

Mühendisin en net ve anlaşılabilir tanımı Türk Dil Kurumu tarafından yapılmıştır: Mühendis, insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri, bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, ...

Mühendis olmak için kaç sene okunur?

Üniversitelerdeki eğitim süresi 3+2 yıl (bachelor+master) sürmektedir. Politeknik Enstitüler'de ise 4 yıl eğitimin sonunda mühendislik lisans derecesi alırlar. Master derecesi için 1 yıl daha eğitim almaları gerekmektedir.