Hazne nedir tip?

İçindekiler:

  1. Hazne nedir tip?
  2. Hazne isminin anlamı nedir?
  3. Su haznesi ne demek?
  4. Silah hazne nedir sözlük anlamı?
  5. Carotid nedir tıp?
  6. Antepçe Ganne ne demek?
  7. Şarjör ne demek?
  8. ICA nedir tıp?

Hazne nedir tip?

Tıbbi literatürde cinsel ilişkinin gerçekleştiği organa vajina (vagina),vajinaya yapılan estetik operasyona da vajinoplasti (vaginoplasty) adı verilmektedir. Halk arasında ise vajina “hazne” olarak geçmektedir.

Hazne isminin anlamı nedir?

Hazine. Bir şeyin toplandığı, biriktirildiği yer, depo. Döl yatağı.

Su haznesi ne demek?

2. Su deposu. 3. Bir şeyin toplandığı çukur veya depo: “Mürekkep haznesi.” “Döküm haznesi.”

Silah hazne nedir sözlük anlamı?

Namlunun uç bölümüne namlu ağzı, geri kalan bölümüne ise namlu kuyruğu denir. Namlu kuyruğunun başlangıcında, içine merminin yerleştiği, hazne adı verilen bir bölüm bulunur. ... Merminin uç bölümüne mermi çekirdeği denir. Silah ateşlenince mermi çekirdeği hedefe doğru fırlar.

Carotid nedir tıp?

Karotis arterler, boynunuzun her iki yanında bulunan ve şah damarı olarak bilinen atardamarlardır. Kalpten gelen oksijence zengin kanı baş ve beyin bölgesine iletirler.

Antepçe Ganne ne demek?

Tarihi Antep Evleri, yüksek duvarlar arkasında, dış mekanlardan mümkün olduğunca soyutlanmış, avluya dönük yapılardır. Antep evleri genellikle iki katlıdır. ... Hayatın kenarlarında çoğu zaman çiçeklikler, merdiven altında ya da avlu kenarında gizlenmiş kuyu ve ortasında “Ganne” adı verilen havuz bulunmaktadır.

Şarjör ne demek?

Şarjör, tabanca, tüfek gibi ateşli silahların mermilerini ateşe hazır halde bulunduran düzenektir.

ICA nedir tıp?

ICA testi, kişiye konulan diyabet tanısından sonra bunun tip1 veya tip 2 diyabet olduğunu tespit etmek için yapılmaktadır. Tip1 ve tip 2 diyabeti, iki farklı şekilde ele alınan durumlardır. Hastanın alınan örnek kan dokusu sonucunda laboratuvar ortamına gönderilerek, doğru şekilde tespit edilmesine yardımcı olur.