Sekonder malign neoplazmı ne demek?

İçindekiler:

  1. Sekonder malign neoplazmı ne demek?
  2. Neoplazi ne demek tip?
  3. Sekonder tümör ne demek?
  4. Sekonder tıp dilinde nedir?
  5. Malignite bulgusu ne demek?

Sekonder malign neoplazmı ne demek?

Dr. Özkan Demirhan, ”Akciğer tümörleri primer ve sekonder olmak üzere ikiye ayrılır. Primer akciğer kanserleri başka organlardan yayılım yapmamış olan kanserler olup tümör akciğerden kaynaklanmaktadır. Sekonder akciğer kanserleri ise başka organlarda bulunan kanserlerin akciğere de yayılım yapması ile ortaya çıkar.

Neoplazi ne demek tip?

Herhangi bir sınırlama veya sonlanma göstermeyen, konak canlının kontrol mekanizmaları dışında hareket eden, kontrolsüz hücre çoğalmasıyla ortaya çıkan anormal bir doku kitlesidir. Neoplazinin tıp dilinde olağan kullanımı “tümör”dür.

Sekonder tümör ne demek?

Diğer kemik tümörleri gibi iki temel grupta incelenirler. Bunlardan birincisi kemik hücrelerinin oluşturduğu primer tümörler; ikicisi ise sekonder tümör olarak adlandırılan vücudun başka bir bölümünde meydana gelen tümörlerin metastaz yaparak omuriliğe sıçramasıyla meydana gelen tümörlerdir.

Sekonder tıp dilinde nedir?

Sekonder sözcüğü tıbbi bir terim olarak kullanıldığında "ikincil", başka bir hastalığın üzerine ya da bağlı olarak gelişen anlamında kullanılmaktadır. Sekonder kelimesi terim olarak biyoloji ve ilaç sanayi gibi alanlarda da kullanılmaktadır.

Malignite bulgusu ne demek?

Malignite halk arasında kötü huylu tümör olarak tanımlanmaktadır. Bu durum ise çoğunlukla kanseri ifade etmektedir. Vücudun herhangi bir bölgesindeki hücrelerin çeşitli nedenler ile kontrolsüz şekilde çoğalması tümör oluşumuna neden olmaktadır.