Tahdıdı ne demek?

İçindekiler:

  1. Tahdıdı ne demek?
  2. Tahdid i Hudud ne demek?
  3. Pasaportta tahdit ne demek?
  4. Icra dosyası olan pasaport alabilir mi?
  5. Pasaport neden iptal edildi?
  6. Lağıv edilmistir ne demek?
  7. Tahkik dinde ne demek?
  8. Tahkik ne demek TDK?
  9. Kredi borcu olan pasaport alabilir mi?

Tahdıdı ne demek?

TDK'ya göre tahdit kelimesi; sınırlama, çevreleme, çevresini daraltma anlamına geliyor. PLAKA TAHDİDİ NE DEMEK?

Tahdid i Hudud ne demek?

TAHDİTTAHDİD 1. Sınırlama, hudut koyma: Ne akl bilir onu ne vicdan / Tahdîd çıkar ne dense noksan (Abdülhak Hâmit). Vaktiyle Devlet-i Osmâniyye ile ecnebî bir devletin hudûdunu tahdit için tarafeyn memurlarından bir komisyon teşkil olunur (Fâik Reşat). Başka kuvvet onu tahdit edemez (Ziyâ Gökalp).

Pasaportta tahdit ne demek?

Tahdit kavramı, Türk Dil Kurumu'nun güzel Türkçe sözlüğünde “sınırlama, çevreleme, çevresini daraltma” olarak tanımlanmıştır. İdare tarafından gerçekleştirilen pasaport tahdidi işlemi ise, pasaport sahibi kişinin pasaport kullanımının sınırlanması, kısıtlanması sonucunu ortaya çıkarmaktadır.

Icra dosyası olan pasaport alabilir mi?

Pasaport verilmeyen kişiler listesinin başında herhangi bir adli süreç, dava ya da tutuksuz yargılanma nedeniyle yurt dışı yasağı konan kişiler geliyor. Bu kişilerin pasaport almaları imkan dahilinde değil. Bunlar yalnızca yargıda devam eden davaların sonuçlanması durumunda pasaport alabilirler.

Pasaport neden iptal edildi?

Pasaport İptali Nedenleri Nelerdir?
  • Adli kontrolden belirli sebepler dolayısıyla geçememe (kişi eğer bir suç işlemişse ve emniyet görevlileri tarafından aranıyorsa yurt dışına çıkamaz.)
  • Terör örgütü aidiyeti.
  • Mahkeme tarafından yurt dışına çıkışın yasaklanması
Daha fazla öğe...

Lağıv edilmistir ne demek?

lağv etme askeri birlikler için de kullanılan bir terimdir. bir birliğin lağv edilmesi o birliğin sancağıyla ve adıyla kullanımdan ve komutadan kaldırılması olayıdır. ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu şey. bugünler de itfaiyenin lağvedilmesiyle sıklıkla duyduğumuz kelime.

Tahkik dinde ne demek?

Tahkik kelimesi Arapça bir sözcük olan ''hakk''tan türetilmiştir. Bir şeyin gerçekliğini ve doğruluğunu araştırmaya tahkik etmek denir. Tahkiki imanda araştırma ve düşünce esastır.

Tahkik ne demek TDK?

a. (tahki:ki) Soruşturma: “Bunun böyle olduğunu iyice tahkik için yola çıkmak üzere idim.” -S. F.

Kredi borcu olan pasaport alabilir mi?

Herhangi bir bankaya kredi borcu olan bir kişi, çekmiş olduğu kredi eğer çok yüklü bir miktarsa, bu durumda yurt dışına muhtemel olarak çıkamaz. Fakat bu durum ülke kabulüne binaen bir olay değildir. Olay, pasaport ve vize başvurularının kabulüyle ilgili olarak ortaya çıkan finansal problem profilinden kaynaklıdır.