Keşideci hamil nedir?

İçindekiler:

  1. Keşideci hamil nedir?
  2. Keşide yeri nasıl yazılır?
  3. Keşide olunan ne demek?
  4. Çek keşide yeri ne demek?
  5. Düzenleme Yeri nereye yazılır?

Keşideci hamil nedir?

Çek düzenleyen sahibine "keşideci", çekin muhatabı ve meblağı alacak kişiye "lehdar", ödeme yapacak olan tarafa da "muhatap" denir. Bankada bir karşılığı olmadan düzenlenen çeklere "karşılıksız çek" denir. Çekin üzerinde lehdarın adı yazılı ise "nama yazılı çek", lehdarın adı bulunmuyorsa "hamiline çek" denir.

Keşide yeri nasıl yazılır?

1- Keşide yeri: Keşide yerinin açıkça yazılmaması durumunda, keşidecinin ad ve soyadının yanında bir yer yazılı ise, bu yer keşide yeri sayılacaktır. Ancak senette keşide yeri yazılı olmadığı gibi keşidecinin ad ve soyadının yanında da bir yer yazılı değilse, o senet çek sayılamaz.

Keşide olunan ne demek?

Keşide etmek: (ticaret) Çek, bono, poliçe, senet gibi değerli kağıt hükmündeki belgeleri doldurmak, düzenlemek veya imzalamak. Keşideci: Poliçe ya da çek düzenleyen kimse.

Çek keşide yeri ne demek?

ÖZET: Keşide yeri gösterilmeyen çek, keşidecinin adı ve soyadının yanında yazılı bulunan yerde keşide edilmiş sayılır. TTK.nun 693/son maddesine göre de keşide yeri gösterilmemiş olan çek, keşidecinin adı ve soyadının yanında yazılı olan yerde keşide edilmiş sayılır. ...

Düzenleme Yeri nereye yazılır?

Tanzim yeri, bononun seçimli mecburi şartlarından biridir. Senette tanzim yeri gösterilmemiş ise, bonoyu tanzim eden şahsın isminin yanında yazılı olan yer, tanzim yeri olarak kabul edilir.