Mehil süre ne demek?

İçindekiler:

  1. Mehil süre ne demek?
  2. Imhal etmek ne demek?
  3. Mühlet ne demek?
  4. Mehil izni var mı?
  5. Allah ihmal etmez imhal eder ne demek?
  6. Ihmal ne demek TDK?
  7. 15 günlük mehil müddeti nasıl hesaplanır?
  8. Polis mehil izni kaç gün?
  9. Sözleşmeli personelin mehil izni var mı?
  10. Allah zalime ne kadar mühlet verir?

Mehil süre ne demek?

İlgili kişiye atama işleminin tebliğ edildiği (ya da tebliğ edilmiş sayıldığı) tarihi izleyen günden başlamak üzere, göreve başlanması gereken son gün mesai saati bitimine kadar olan süre, “mehil müddeti” olarak bilinmektedir. Mehil süresi, atama yapılan yerin aynı yerde veya başka yerde olmasına göre değişmektedir.

Imhal etmek ne demek?

[l ince] (ﺍﻣﻬﺎﻝ) i. (Ar. mehl “yavaş davranmak, acele etmemek”ten imhāl) Bir müddet sonraya bırakma, mühlet verme: Hıyânet ketm olunmaz mutlakā ergeç zuhûr eyler / Kapılma tâliin gösterdiği cüz'îce imhâle (İsmâil Safâ).

Mühlet ne demek?

(ﻣﻬﻠﺖ) i. (Ar. muhlet) Bir işin yapılması veya bir borcun ödenmesi için verilen belirli süre, vâde, mehil: Âlemin yaptığını yapacağız. Borcumuzu vermeyeceğiz, mühlet isteyeceğiz (Burhan Felek). ѻ Mühlet vermek: Belli bir süre belirlemek: Tam iki sene verildi mühlet / Bütün âşıklar düştü ümîde (Yusuf Z.

Mehil izni var mı?

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda kurum içi yer değişikliği yapan sözleşmeli personelin mehil izni kullanabileceği hakkında bir düzenleme bulunmamaktadır. ... Bazı kurumlar personel lehine inisiyatif alarak göreve başlamak için ilave süre verse bile mevzuatta bunun bir karşılığı yoktur.

Allah ihmal etmez imhal eder ne demek?

Allah imhâl eder, ihmâl etmezİmhâl; bir müddet sonraya bırakmak, mühlet vermek demektir. İhmâl; üstüne düşeni zamanında yapmamak, önemsememek demektir. İki sözcük de dilimize Arapçadan girmiştir.

Ihmal ne demek TDK?

a. (ihma:li) Gereken ilgiyi göstermeme, boşlama, savsaklama, savsama, önem vermeme: “Ama ben yaşımın toyluğuna kapılmış, ufak tefek ihmaller bulmuştum bu tercümede.” -Y. Z.

15 günlük mehil müddeti nasıl hesaplanır?

Mehil müddetinin hesabında 15 gün hesaplanırken tebliğ yapılan gün mehil müddetinin hesabında dikkate alınmaz.Örneğin tebliğ ayın 1 inde yapılmış ise 15 günlük süre ayın 2 inde başlar. Mehil izni kullanan memur yeni atanmış olduğu kuruma 15. günü takip eden işgünü işe başlamak zorundadır.

Polis mehil izni kaç gün?

Atama emirlerinin kendilerine tebliğinden itibaren başlayacaktır.Çoğu kurumda tebliğ daha önce yapılıp ayrılış daha sonra yapılabilmektedir. Ancak kanun maddesine bakıldığında mehil müddetinin yani 15 günlük sürenin başlangıcı tebliğden itibaren başlamaktadır.Bu hususta memurların dikkatli olması gerekmektedir.

Sözleşmeli personelin mehil izni var mı?

Sözleşmeli personelin çalışma koşulları 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi ile bu maddeye dayalı olarak yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda kurum içi yer değişikliği yapan sözleşmeli personelin mehil izni kullanabileceği hakkında bir düzenleme bulunmamaktadır.

Allah zalime ne kadar mühlet verir?

Peygamber (sav) şöyle buyurdu: "Yüce Allah zalime mühlet verir. (Cezasını hemen vermez. Bir müddet için erteler.) Ama gazabını indirmeye hükmettiğinde ise o kişiyi hiç kimse kurtaramaz." (Buhari, Müslim, İbn Mace) Bu hadis gerçekten de insanı derinden etkileyen bir tonda ifade edilmiştir.