Öğretmenin amacı ne olmalıdır?

İçindekiler:

  1. Öğretmenin amacı ne olmalıdır?
  2. Yaratıcı öğretmen nasıl olmalı?
  3. Terzinin özelliği nedir?
  4. Fırıncının özelliği nedir?
  5. Genel Diş hekimi ne yapar?

Öğretmenin amacı ne olmalıdır?

Bir öğretmenin amacı daima öğrencisine bir şeyler katmaktır, ama en büyük katkısı şüphesiz ki sahip olduğunuzu bile bilmediğiniz şeyleri size gösterebilmesidir. Yolunuzu aydınlatan bir ışık olmaları buradan gelir. “İçinde aydınlığa ve huzura sahipsin. Eğer dışarı çıkmalarına izin verirsen dünyayı değiştirebilirsin.”

Yaratıcı öğretmen nasıl olmalı?

Yaratıcı öğretmenin,

  1. 1) Kendini geliştirmeye açık,
  2. 2) Statü veya güç için çalışmayan,
  3. 3) Rekabet duygusunu olumlu yönde işbirliği ve ekip çalışması içinde kullanabilen,
  4. 4) Sorunlarla yüzleşebilen ve çözüm önerileri getirebilen,
  5. 5) Diğer öğretmenlerin farklı düşüncelerine saygı gösteren ve değerlendirebilen,

Terzinin özelliği nedir?

Terzi, bir kıyafeti ya da aksesuarı tek başına tasarlayıp, üretme kabiliyetine sahip zanaatkardır. Terziler, günümüzde birçok kıyafet ya da aksesuarın fabrikalar tarafından üretilmesi sebebiyle genellikle onarıma yönelmişlerdir. Fakat özel dikimevleri ve bazı lüks markalar, dikim için özel terzi çalıştırır.

Fırıncının özelliği nedir?

Bir fırıncının el becerisi yüksek olmalıdır. Ekmek hamurunu hassas bir şekilde bölebilmeli, una alerjisi olmamalı; ekmeğe, böreğe, çöreğe düzgün şekil verebilmelidir. Adil olmalı, terazide dengeyi sağlamalıdır.

Genel Diş hekimi ne yapar?

Bebeklikten ergenliğe kadar çocukların ve gençlerin ağız diş sağlığı ile ilgili sorunlarını, öncelikle koruyucu tedavilerle sonrasında da gerekli tüm tedavi seçenekleri (restoratif tedavi, endodontik tedavi v.s.) ile gidermeye çalışan diş hekimliği dalıdır.