Psikoloji okuyan biri ne olur?

İçindekiler:

  1. Psikoloji okuyan biri ne olur?
  2. PDR Bölümü mezunu ne iş yapar?
  3. Rehber öğretmenin ek dersi ne kadar?
  4. Ek ders ücreti nasıl hesaplanır?
  5. Rehberlik dersi ek ders sayılır mı?
  6. Bir öğretmen haftada kaç saat çalışır?
  7. Bir öğretmen yılda kaç gün çalışıyor?

Psikoloji okuyan biri ne olur?

Psikoloji mezunu her yerde çalışabilir.Hastane, poliklinik ve ruh sağlığı merkezlerinde, aile sağlığı merkezlerinde, çocuk yuvalarında, kreş ve huzurevlerinde, okullarda ve ıslahevlerinde, adliyelerde, kitle iletişimi ile ilgili kurum ve kuruluşlarda, propaganda ve kamuoyu araştırma merkezlerinde vs. çalışabilirler.

PDR Bölümü mezunu ne iş yapar?

Mezunlar, okullarda, Rehberlik ve araştırma merkezlerinde ve dershanelerde Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman olarak görevalırlar. ... Mezunlar, resmi ve özel okullarda, dershanelerde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim merkezlerinde, çocuk yuvalarında görev alabilmektedirler.

Rehber öğretmenin ek dersi ne kadar?

Şöyle ki; ek dersle ilgili Kararın “Ders niteliğinde yönetim görevi” başlıklı 10. maddesinin 1. fıkrası (d) bendinde “Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları rehber öğretmenlerinin ders yılı süresince haftada 18 saati, ders niteliğinde yönetim görevi sayılır ve fiilen görev yapma karşılığında ek ders ...

Ek ders ücreti nasıl hesaplanır?

Ek ders ücreti şu şekilde hesaplanabilir:

  1. Öğretmenin girmiş olduğu toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders saati çıkarılır. ...
  2. Örneğin haftada 26 derse giren bir öğretmenin ek ders hesaplaması: ...
  3. Ardından toplam ek ders saati ile bir saatlik ödenen ek ders ücreti çarpılır.

Rehberlik dersi ek ders sayılır mı?

Bu çerçevede, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri kapsamında danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber Öğretmenlerinin, bu görevleri karşılığında Rehberlik ve Kariyer Planlama Dersini okutup okutmadıklarına bakılmaksızın aylık ve ek ders ücreti ...

Bir öğretmen haftada kaç saat çalışır?

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.

Bir öğretmen yılda kaç gün çalışıyor?

öğretmenlerin yılda 179 gün tatil yapması