Deynek mi?

İçindekiler:

  1. Deynek mi?
  2. Deynek nasil yazilir TDK?
  3. Her halde mi heralde mi?
  4. Değnek türkce mi?
  5. Her halde ne zaman ayrı yazılır?
  6. Değnek kelimesinin anlamı nedir kısaca?
  7. Meğerki nasıl yazılır TDK?

Deynek mi?

Bu kelime genellikle Deynek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Değnek şeklinde olmalıdır.

Deynek nasil yazilir TDK?

TDK'YA GÖRE DEĞNEKDEYNEK Mİ? DOĞRU KULLANIM: Eskiden her köşede değnekçiler vardı, artık neredeyse tamamı ortadan kalktı. YANLIŞ KULLANIM: Koltuk deyneklerini bırakmanın zamanı geldi. DOĞRU KULLANIM: Değnekçiler türemişti her yerde, çok şükür onlardan kurtulduk.

Her halde mi heralde mi?

HERHALDE NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “herhalde mi, her halde mi, heralde mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı herhalde şeklinde olmalıdır. Yani bitişik yazılmalıdır.

Değnek türkce mi?

Türkçe değ- "vurmak, dövmek" fiilinden +AnAk sonekiyle türetilmiştir. değ- maddesine bakınız.

Her halde ne zaman ayrı yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, herhâlde şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde rastlanan "her hâlde " şeklindeki yazım ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "herhâlde "dir.

Değnek kelimesinin anlamı nedir kısaca?

1. Elde taşınacak uzunluk ve incelikte düzgün ağaç, sopa, çomak: Geçtikleri yerler, yekpâre kar safîhalarına derin derin, “Kahrolsun Yunan! Türk ölmez!

Meğerki nasıl yazılır TDK?

Bu kelimenin “meğerki, meğer ki” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı meğerki şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.