Peygamberimizin müezzini olan ve ilk ezan okuyan sahâbî kimdir?

İçindekiler:

  1. Peygamberimizin müezzini olan ve ilk ezan okuyan sahâbî kimdir?
  2. Medine'de ilk ezan okuyan kimdir?
  3. Dunyada ilk ezan okunan yer neresi?
  4. Türkçe ezan kimin döneminde okundu?
  5. Kuran turkce okumak caiz mi?
  6. Neden Türkçe ezan okundu?
  7. Türkçe ibadet caiz mi?

Peygamberimizin müezzini olan ve ilk ezan okuyan sahâbî kimdir?

Muhammed'e ilk inananlardan birisi olan Bilal-i Habeşi, İslam ile tanışana kadar siyahi bir köle olarak türlü işkencelere maruz kaldı. Hz. Ebu Bekir vasıtası ile İslamiyet'i kabul eden Bilal-i Habeşi, hicretin 1. yılında Hz. Peygamber'in öğrettiği ezanı ilk okuyan kişi oldu.

Medine'de ilk ezan okuyan kimdir?

Muhammed, duyduğu ezanı Bilal'e öğretmesini ve bundan sonra namaz vakitlerinin ezanla duyrulacağını bildirdi. Böylece ilk ezan okuyan (müezzin) Bilal olmuştur. Bir süre sonra Bilâl-i Habeşî sabah ezanına essalâtü hayrun minnen nevm (namaz uykudan hayırlıdır) şeklinde bir ekleme yaptı ve Hz.

Dunyada ilk ezan okunan yer neresi?

İlk Türkçe ezan 3 Şubat 1932'de Hafız Rıfat Bey tarafından Fatih Camii'nde okunmuştur.

Türkçe ezan kimin döneminde okundu?

Bundan 8 gün sonra, 30 Ocak 1932 tarihinde ise ilk Türkçe ezan, Hafız Rıfat Bey tarafından Fatih Camii'nde okundu. 3 Şubat 1932 tarihine denk gelen Kadir Gecesi'nde de, Ayasofya Camii'nde Türkçe Kuran, tekbir ve kamet okundu. 18 Temmuz 1932 tarihinde Diyanet İşleri Riyaseti, ezanın Türkçe okunmasına karar verdi.

Kuran turkce okumak caiz mi?

Açıklamada "Kur'an-ı Kerim'in meal ve tefsirlerini okumak gerekli olmakla birlikte okunan bu tercümelerin Kuran olarak isimlendirilmesi caiz olmadığı gibi mealin Kuran yerine okunması da doğru değildir" denildi. Ayrıca ezanın Türkçe okunmasının da caiz olmadığı kaydedildi.

Neden Türkçe ezan okundu?

Tarihsel kayıtlara göre ilk Türkçe ezan, 1926 yılının Nisan ayında Erenköy Camii'nde bir müezzin tarafından okundu. Türkçeye yani annesinden öğrendiği dile düşmanlık eden Araplaşmış sözde Türklerin tepkisi üzerine o müezzin görevden alındı.

Türkçe ibadet caiz mi?

Hatipoğlu:Türkçe ibadet günah değil.