Ikame edilmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Ikame edilmek ne demek?
  2. Ber hayat ne demek?
  3. Ikame ne demek TDK?
  4. Ikame ne demek tir?
  5. Farsça ber ne demek?
  6. Berhayat hangi hastane?
  7. Ikame hangi dil?
  8. Ikame mallar nedir örnek?
  9. Ber ne demek osmanlica?

Ikame edilmek ne demek?

1. Bir şeyi diğer bir şeyin yerine koyma, yerine kullanma.

Ber hayat ne demek?

berhayat ne demek? Hayatta olan, canlı, yaşayan (kimse). Yaşayan. Hayat üzere olan.

Ikame ne demek TDK?

1) yerine koymak; 2) ayakta durdurmak: Nöbetçi ikame etmek. 3) ortaya koymak: “Mahkeme bir Musevi'nin Ari ırka mensup biri aleyhine ikame ettiği davayı kabule yanaşmıyor.” -R. H. Karay.

Ikame ne demek tir?

Genellikle hukuk ve ekonomi konularında ikame etmek ve ikame kelimelerine sıkça rastlanmaktadır. Bir malın yerine onunla aynı görevi görebilecek başka bir malın kullanılması ikame etmek demektir. ... Bu birbirinin yerine geçebilen mallara ikame mallar denmektedir.

Farsça ber ne demek?

Beraber kelimesindeki “ber” göğüs demek Farsçada. Bir şeyi birisi ile beraber yapmak, göğüs göğüse yapmak demek dolayısı ile.

Berhayat hangi hastane?

Mucize Doktor dizisinde kullanılan hastane, İstanbul'un Pendik ilçesinde yer alan Medical Park Hastanesi'nde çekiliyor. 'Berhayat' ismi diziye uyarlanmış olup, gerçeği yansıtmıyor.

Ikame hangi dil?

İkame kelimesi Arapça kökenlidir.

Ikame mallar nedir örnek?

Bir maldaki fiyat artışı tüketici talebinin diğer mala kaymasını sağlar. Tereyağı ve margarin, kırmızı et ve beyaz et ya da Apple ve Samsung telefon İkame mallara örnek olarak gösterilebilir.

Ber ne demek osmanlica?

Ber kelimesi üç harften oluşur. Türkçe anlamı ise üzere, üzerine ve yukarı anlamlarında kullanılmaktadır. Bağır, göğüs, sine anlamları da bulunur. Genç kadın, ev kapısı, yaprak, varak, nakil, götürücü anlamları da vardır.