Kısa Mahmut otu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kısa Mahmut otu ne işe yarar?
  2. Bodur mahmut otu hangi hastalığa iyi gelir?
  3. Mahmudiye otu nedir?
  4. Sığır dili otu ne işe yarar?
  5. Peryavşan otu nedir?

Kısa Mahmut otu ne işe yarar?

Kısa Mahmut otu hemoroid şikâyetleri gidermek ve makatta oluşan memelerini gidermeye yardımcı olan, sindirimi düzelten ve kaşıntıyı gideren etkili bir bitki.

Bodur mahmut otu hangi hastalığa iyi gelir?

Bodur Mahmut Otu çok uzun yıllardır şeker hastalığının tedavisinde ve özellikle alkol kullanan kişilerde alkolu vücuttan atmak için kullanılır. Kaynatılıp suyu içilirse, basur'a iyi gelir. Karın ağrısını geçirir. Üşütmeden kaynaklanan mide, barsak sancısını keser.

Mahmudiye otu nedir?

Akdeniz iklimi bitkisi olan mahmude, Anadolu'nun da yerli nebatlarındandır. Suriye, Irak, Mısır, Yunanistan ve Türkiye'de de özellikle Bursa, İzmir, Muğla, Antalya, Adana, Antakya'da mevcuttur. Mahmude'nin kökleri veya köklerinden elde edilen sakızı kullanılır.

Sığır dili otu ne işe yarar?

Çiçeği balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılır. Bazı türlerin tohumlarında Saponin maddesi bulunur ve bu madde balıklarda zehirleyici etki gösterir. Bu yüzden balık avlamada çok kullanılmaktadır. Bitkinin yaprakları terletici, balgam sökücü ve idrar arttırıcı olarak kullanılır.

Peryavşan otu nedir?

Halk arasında bodur otu, acı yavşan ve kısa mahmut otu olarak da bilinen peryavşan bitkisi, Türkiye'de özellikle de Doğu Anadolu bölgesinde yetişmektedir. Uzun sapı bulanan bitkinin uç kısmında beyaz çiçekleri bulunmaktadır. Taze tüketimi bulunmamaktadır.