Microsoft Word programının görevi nedir?

İçindekiler:

  1. Microsoft Word programının görevi nedir?
  2. Word Tab nedir?
  3. Word 2010 programı sekmeleri nelerdir?
  4. Word 2010 dosya uzantısı nedir?
  5. Word 2010 nedir kısaca?
  6. Word bağlamsal sekmesi nedir?
  7. Yeni Sekme Nasıl Açılır?
  8. Ctrl Z tuşu ne işe yarar?

Microsoft Word programının görevi nedir?

Bilgisayarda biçim sağlama ve yazı yazma hedefiyle kullanılan programlara sözcük işlem programları adı verilir. Günlük basın yayınlarında, kitap ve tez yapımı gibi kullanılabilecek Word programı çok zengin işlem ve işlevlere sahip olup; mükemmel bir kelime işlemci programıdır. ...

Word Tab nedir?

Tab tuşu ile paragrafın ilk satırının girintisi ayarlanabilir. ... İlk satır girintisi ayarı (cetveldeki üstte duran ok) : Seçilen paragrafların ilk satırlarının girintisini ayarlar. • Sonraki satırların girintisi cetvelde altta duran ok ile ayarlanır.

Word 2010 programı sekmeleri nelerdir?

Sekmeler: Word 2007 ve Word 2010 sürümlerinde, açılır liste biçimindeki menüler yerine şeritler halinde açılan ve düğmeler barındıran sekmeler bırakılarak kullanımda yeniliğe gidilmiştir. Word programındaki sekmeler sırasıyla Dosya, Giriş, Ekle, Sayfa Düzeni, Başvurular, Postalar, Gözden Geçir, Görünüm.

Word 2010 dosya uzantısı nedir?

DOCX dosya uzantısı 2007 ve 2010 kendi sürümünde Microsoft Corporation tarafından geliştirilen Microsoft Word ile ilgilidir Bu yeni belge biçimi de dosya uzantıları olarak aynı amaca sahip . doc ve . docm sırasıyla. Açık kullanan XML biçimlendirme ve kullanır ZIP birden çok belge için sıkıştırma dosyaları.

Word 2010 nedir kısaca?

žMicrosoft Word 2010, merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan ve Bill Gates'in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından, Microsoft Windows ve Apple Macintosh işletim sistemleri tabanında çalışmak üzere yazılan ve dağıtımı yapılan bir sözcük işlemci programının 2010 versiyonudur.

Word bağlamsal sekmesi nedir?

Bağlamsal sekmeler, yalnızca kullanıcı onlara ihtiyaç duyduklarında görünen sekmelerdir. Örneğin, bir kelime işlemcide, kullanıcı bir belgedeki bir görüntüyü seçtiğinde, kullanıcının bu resimle etkileşime girmesine izin verecek şekilde bir resimle ilgili sekme görünebilir.

Yeni Sekme Nasıl Açılır?

Sekmeyi tıklayın ve Google Chrome penceresinin dışına sürükleyin. Yeni pencere açmak için klavye kısayolunu kullanın: Windows ve Linux: Ctrl + n. Mac: ⌘ + n.

Ctrl Z tuşu ne işe yarar?

Peki, Ctrl T ne işe yarar? Bu tuş kombinasyonu ile o an açık olan tarayıcıda yeni bir sekme açma için kullanılır. Ctrl + W kısa yolunun tam tersidir.