Göbek çevresinde acı neden olur?

İçindekiler:

  1. Göbek çevresinde acı neden olur?
  2. Göbek deliği agrisi için hangi doktora gidilir?
  3. Göbek deliğinin altındaki ağrı neden olur?
  4. Alt karın neden acır?

Göbek çevresinde acı neden olur?

Göbek çevresinde oluşan ağrıların bazı nedenleri bulunuyor. Bu nedenlerden birisi de enfeksiyon hastalıklarıdır. Gün içerisinde tüketilen bazı gıdalardan dolayı ağrılar daha fazla şiddetlenebilir. Mide enfeksiyonları da göbek çevresinde ağrı oluşmasına neden olabiliyor.

Göbek deliği agrisi için hangi doktora gidilir?

Göbek deliği iltihabı yaşayan kişiler genel cerrahi bölümündeki doktorlara gidebilirler. Göbek deliği iltihabına genel cerrahi bölümü bakar. Burada bulunan doktor en doğru tedavi yöntemini belirler.

Göbek deliğinin altındaki ağrı neden olur?

Üreme sisteminin üzerinde oluşan mikrobik bir hastalık ve yumurtalık enfeksiyonları nedeniyle göbek deliği altında ağrı ortaya çıkabilir. Pelvik ağrılar daha çok 35 yaşın altındaki kadınlarda görülmektedir. Yumurtalık dönmesi ve vajina hastalıkları da göbek deliği altında ağrıya neden olur.

Alt karın neden acır?

Alt karın ağrısı, göbek deliği ile kasıklar arasındaki bölgenin rahatsızlığıdır. Kadınlarda görülen pelvik ağrı sıklıkla adet sancıları, yumurtlama ve besin intoleransına bağlı gelişir. Ancak daha ciddi sağlık sorunları nedeniylede olabilir.