KTÜ staj kaç gün?

İçindekiler:

  1. KTÜ staj kaç gün?
  2. KTÜ Makine ingilizce mi?
  3. Mühendislikte işletme stajı nedir?
  4. Şekillendirme stajı nedir?
  5. Staj evrakları ne zaman teslim edilir?
  6. Mühendislikte staj ne zaman yapılır?
  7. Endüstri Mühendisi hangi alanlarda staj yapabilir?
  8. Işletme bölümü öğrencileri nerelerde staj yapabilir?
  9. Lise staj defteri teslim edilmezse ne olur?
  10. Mühendislikte staj zorunlu mu?
  11. Staj defterleri okunur mu?

KTÜ staj kaç gün?

Madde 1.5. Bu yönergeyi Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı yürütür. Madde 2.1. Öğrencinin mezuniyeti için gerekli olan toplam staj (pratik çalışma) süresi 60 (altmış) iş günüdür.

KTÜ Makine ingilizce mi?

Bölümümüzde birinci ve ikinci öğretim olmak üzere, iki lisans programı paralel olarak sürdürülmektedir. İngilizce Hazırlık Sınıfı olan birinci öğretim lisans programında derslerin 0'u İngilizce olarak verilmektedir.

Mühendislikte işletme stajı nedir?

İşletme stajı, öğrencilerin öğrenim süreleri boyunca almış oldukları teorik mühendislik derslerinin pratik uygulamalarını görmeleri amacıyla, sanayide üretim yapan bir işletmede gerçekleştirecekleri pratik çalışmadır.

Şekillendirme stajı nedir?

Bu staj, metalik ve metalik esaslı olmayan malzemelerin üretimi ve şekillendirme süreçlerini içermektedir. ... Her türlü kesme, eğeleme, tornalama, frezeleme, delme, planyalama, taşlama, lepleme, honlama ve parlatma işlemleri, bu usullerle yapılan üretim çeşitleri ile bunların malzemeleri incelenecektir.

Staj evrakları ne zaman teslim edilir?

Staj dosyası ne zaman teslim edilmelidir? Staj dosyası dönem derslerinin başladığı ilk üç hafta içerisinde ilan edilen tarihler arasında yapılacak olan “staj sunumu” sırasında şahsen teslim edilecektir. İlan edilen tarih ve saatte staj dosyasına teslim etmeyenlerin stajı kabul edilmeyecektir.

Mühendislikte staj ne zaman yapılır?

Stajlar, Bahar Yarıyılının sonu ile bir sonraki öğretim yılı Güz Yarıyılının başlangıcı arasındaki süre içinde yapılır. Yaz okulu içinde yapılacak stajlar için staj başvuruları yaz okulu ders programı belirlendikten sonraki hafta içerisinde yapılır.

Endüstri Mühendisi hangi alanlarda staj yapabilir?

4 Farklı Departmanda Staj
  • 1-Erkek Klasik Giyim — Atölye Stajı — Planlama. ...
  • Stok Kontrolü ...
  • Maliyet Analizi. ...
  • Performans. ...
  • 2-Erkek Klasik Giyim — Bilgisayar Stajı — Bilgi Teknolojileri. ...
  • 3-Uluslararası Lojistik -Endüstri Stajı — İnsan Kaynakları ...
  • 4-Yazılım — Birinci Gönüllü Staj — Otomasyon Test.
BE

Işletme bölümü öğrencileri nerelerde staj yapabilir?

Serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlik büroları, Çeşitli devlet kuruluşlarının muhasebe, personel bölümlerinde ve vergi daireleri, Yatırım ve finans kurumları, Kamu ve özel bankalar.

Lise staj defteri teslim edilmezse ne olur?

6) Staj defterini zamanında teslim etmeyen öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır. 7) Staj çalışması kabul edilmeyenler, bu çalışmayı yeniden yapmak zorundadır. Stajını tamamlamayan öğrencilere, sorumlu oldukları diğer ders ve uygulamaları başarmış olsalar bile, diploma veya mezuniyet belgesi verilmez.

Mühendislikte staj zorunlu mu?

Mühendislik fakültelerinin çoğunda staj yapmak zorunludur. Bir mühendis işe başlamadan önce mutlaka teoride öğrendiği bilgilerin pratiğe nasıl döküldüğünü görmelidir. ... Bu yüzden staj yapmak çok önemlidir.

Staj defterleri okunur mu?

✓Yönetim stajında sayılmayan ve/veya eksik kalan günler üretim stajına eklenerek telafi edilebilir. ✓Minimum 10 iş günü staj yapabilirsiniz. edildikten sonra bölümdeki asistanlar tarafından defterler okunur, belgeler kontrol edilir. ✓Eğer herhangi bir sorun yok ise staj «Yapıldı (Y)» şeklinde transkripte işlenir.