Yedek su deposu neden eksiltir?

İçindekiler:

  1. Yedek su deposu neden eksiltir?
  2. Araçta su eksiltme normal mi?
  3. Yedek su deposu ne işe yarar?
  4. Sıcaklarda araç su eksiltir mi?

Yedek su deposu neden eksiltir?

Eğer sorun genleşme kabından kaynaklanıyorsa, bu yedek su deposu kapağı arızasıdır. Çoğu zaman göz ardı edilen ama yaygın karşılaşılan bir problemdir. Birçok su eksiltme probleminin sebebi olan genleşme kabı kapağının işlevini kaybetmesi sonucunda araba su eksiltebilir. ... sonucunda su eksiltmesine sebep olacaktır.

Araçta su eksiltme normal mi?

Araçlarda farklı noktalarda farklı zamanlarda su eksiltmesi görülebilir. Ancak motorun su eksiltmesi, normal bir durum değildir. ... Araç motor suyu eksilirse bir sızıntı var demektir. Sızıntı varsa radyatörde çatlak, delik ya da aşınma olabilir veya radyatör kapağı contasında sorun olabilir.

Yedek su deposu ne işe yarar?

Radyatör yedek su deposu, motorunuzun soğutma sıvısı için aktif bir depolama tesisidir. Motor bölmesinde bulunan ve genellikle iç çamurluğa veya ön traversine monte edilen depo, ısıyla genleşirken soğutucuyu toplar ve ardından sistemi dolu tutmak için soğutma sistemine yeniden verir.

Sıcaklarda araç su eksiltir mi?

Aracınız normalde içinde bulunan suyu tüketmez. Yani bir sızıntı yoksa su akmaz, yazın araba su eksiltiyor gibi bir durumla karşılaşmazsınız.