Savcılar ayda kaç TL alır?

İçindekiler:

  1. Savcılar ayda kaç TL alır?
  2. Cumhuriyet Başsavcısı hakimden üstün mü?
  3. Savcı Hakim olarak atanabilir mi?
  4. Hakim ve savcılar kendi memleketlerinde çalışabilir mı?
  5. Hakimlerin adaylığa atanmaları kim tarafından yapılır?

Savcılar ayda kaç TL alır?

Savcılar da Ocak 2021 maaşında yüzde 7,36 oranında zamdan yararlanarak en düşük 6 bin 735 lira, en yüksek 17 bin 357 lira aylık alacak.

Cumhuriyet Başsavcısı hakimden üstün mü?

Protokol oturumunda hakim ile savcı eşittir fakat protokol oturuşunda aynı hizada oturamama durumlarında hakim önceliklidir. İkisinin de birbirine üstünlüğü yok. Ayrıca başsavcının da hakime karşı bir üstünlüğü yok. Ama başsavcı diğer savcılardan daha üstün.

Savcı Hakim olarak atanabilir mi?

Madde 22- Hâkimlikten Cumhuriyet savcılığına veya Cumhuriyet savcılığından hâkimliğe atanacaklar istek üzerine veya re'sen evvelce hâkim ve Cumhuriyet savcısı olarak çalıştıkları yerler ile bu Yönetmelik hükümleri göz önüne alınarak kıdem, derece ve bölgelerine uygun bir göreve atanabilirler.

Hakim ve savcılar kendi memleketlerinde çalışabilir mı?

10- Hâkim ve Cumhuriyet savcılarının, kendilerinin veya eşlerinin memleketlerine atanmaları, ancak o yerin büyükşehir belediyesi olması hâlinde mümkündür. ... Hususlarında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca tarih ve 02 sayı ile ilke kararı alınmıştır.

Hakimlerin adaylığa atanmaları kim tarafından yapılır?

Atamalar, ilgililerin adaylığa giriş derece ve kademesine bir derece ilâve edilmek suretiyle bulunacak derece ve kademeler üzerinden Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca yapılır.