İçindekiler:
- Konjenital kızamıkçık Sendromu Nedir?
- Kızamıkçık döküntüleri nasıl olur?
- Bebeklerde kızamıkçık ne kadar sürer?
- Rubella değeri ne olmalı?
- Gebelikte rubella değeri kaç olmalı?
Konjenital kızamıkçık Sendromu Nedir?
Doğumsal
kızamıkçık sendromu, ciddi fetal hasara neden olabilen, transplasental geçişli bir infeksiyondur (1,2). Anne, gebeliğin ilk üç ayında kıza- mıkçık ile enfekte olduğunda, virus fetusa -90 civarında geçmekte ve bunların önemli bir kısmında fetopati gelişmekte- dir (2).
Kızamıkçık döküntüleri nasıl olur?
Kızamıkçık kırmızı
döküntüler ile kendini gösteren bulaşıcı bir viral enfeksiyon hastalığıdır. Çocukluk çağında çok sık görülür ve benzer hastalıklar gibi aşıyla önlenebilir. Vücuttaki
döküntüler ve ateş gibi belirtilerle kızamık hastalığına benzese de şikâyetler daha hafiftir ve 4-5 gün içinde kendiliğinden geçer.
Bebeklerde kızamıkçık ne kadar sürer?
Kızamıkçık belirtileri ve bulgularını özellikle çocuklarda, fark etmek zordur. Belirtiler ve bulgular genellikle virüse maruz kaldıktan iki veya üç hafta sonra ortaya çıkarlar. Şikayetler bir ila beş gün
sürer ve şu şekildedir: 38.9 C veya daha düşük ateş
Rubella değeri ne olmalı?
Rubella IgG antikor düzeyi; 0.0 - 9.99 IU/ml için negatif, 10.0 - 14.9 IU/ml için sınır değer ve ≥ 15.0 IU/ml için pozitif olduğu kabul edilmiştir.
Rubella IgM antikor düzeyi; 0.0 - 0.80 IU/ml için negatif, 0.80 - 1.20 IU/ ml için sınır değer ve ≥ 1.20 IU/ml için pozitif olduğu kabul edilmiştir.
Gebelikte rubella değeri kaç olmalı?
Rubella IgG antikor düzeyi; 0.0 - 9.99 IU/ml için negatif, 10.0 - 14.9 IU/ml için sınır
değer ve ≥ 15.0 IU/ml için pozitif olduğu kabul edilmiştir.