Sanruflu araç ne demek?

İçindekiler:

  1. Sanruflu araç ne demek?
  2. Sunroof mekanizması nedir?
  3. Sanruf nasıl yazılıyor?
  4. Sunroof mekanizması nasıl çalışır?
  5. Sunroof arızası nedir?
  6. Sunroof farkı nedir?
  7. Sunroof hangi dil?
  8. Hayalet cam tavan nedir?

Sanruflu araç ne demek?

Halk arasında araba sanrufu olarak da bilinen bu terimi tavan penceresi olarak çevirmek mümkün. Elektrikle çalışan ve pratik bir kullanıma sahip olan sanruflar, tek bir dokunuşla açılabiliyor. Kademeli olarak açılan bu cam bölmelerde dilerseniz pencereyi tamamen açabilir veya küçük bir aralık bırakabilirsiniz.

Sunroof mekanizması nedir?

Özellikle eski model araçlarda sunroof kapağı çelik saçtan veya katlanır bir tavandan ibarettir. Elektrikli tahrik, basınca dayanıklı kablolar vasıtasıyla kapağı ve otomobilin donanımına göre bazen güneşliği hareket ettiren bir mekanizma ile çalıştırılır.

Sanruf nasıl yazılıyor?

İngilizce sunroof kelimesinin Fransızca karşılığı.

Sunroof mekanizması nasıl çalışır?

Sunroof'un çalışma prensibi aslında çok basittir. Kapı camı mekanizmasına çok benzerdir. Tavanda raylar arasında bulunan bir panelin (cam veya metal araç modeline göre) rayların içerisinde ileri ve geri gitmesidir. Manuel sunrooflarda el ile Sunroof'un kilidi açılır.

Sunroof arızası nedir?

Sunroof, aracın tavan kısmında bulunan açılıp kapanan cam penceredir. Sunroof motoru arızası yaşandığında sunroof açılıp kapanmayabilir ya da hiç açılmayabilir. Sunroof kapanmadığı takdirde aracın içi aksamına yağmur suları ve pislikler dolabilir. Bu durum ise aracın diğer aksamlarının bozulmasına yol açar.

Sunroof farkı nedir?

Otomobil sektörüne bakıldığında en popüler araç aksesuarları arasında Sunroof ve Moonroof yer almaktadır. ... Sunroof ile Moonroof arasındaki en büyük fark ise birinin dışa doğru açılmasıdır. Diğer önemli bir fark ise sunroof'ların aracın gövdesini oluşturan metalden, moonroof'ların ise camdan üretilmesidir.

Sunroof hangi dil?

İngilizce sun-roof "çatıda bulunan güneşlenme terası" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce sun "güneş" (NOT: Bu sözcük Eski İngilizce aynı anlama gelen sunne sözcüğünden evrilmiştir.

Hayalet cam tavan nedir?

Panoramik cam tavan; son yıllarda araçlara sıkça eklenen ve estetik değer katan bir tasarımdır. Panoramik cam tavanı olan araçlarda ön cam, aracın B ya da C sütununa kadar uzanır. Açılır tavan modelleri de bulunan panoramik cam tavan, araç içindeki ambiyansı değiştiren ve araca ferahlık katan önemli bir özelliktir.