Pazarlama Satiş dağıtım giderleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Pazarlama Satiş dağıtım giderleri nelerdir?
  2. 770 ne hesabi?
  3. Aylık Faaliyet giderleri Nelerdir?
  4. İşletmenin ana faaliyet konusu giderleri nelerdir?
  5. İşletmenin ana faaliyet gelirleri nelerdir?
  6. 690 hesap nedir?
  7. 692 hesap nasıl çalışır?
  8. 180 no.lu hesap nasil çalişir?
  9. 780 hesapta neler takip edilir?

Pazarlama Satiş dağıtım giderleri nelerdir?

PAZARLAMA SATIŞ VE DAĞITIM GİDERLERİ
  • Bu grup araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile ilgili gider, yansıtma ve fark hesaplarından oluşur.
  • Mamülün stoklara verildiği ve hizmetin tamamlandığı andan itibaren bu mal ve hizmetlerin alıcılara teslimine kadar yapılan giderler bu hesaba borç kaydedilir.
Daha fazla öğe...

770 ne hesabi?

14.6. 770 Genel Yönetim Giderleri Bir işletmenin yönetim fonksiyonları, işletme politikasının tayini, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatı da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerin giderleri bu hesaba borç kaydedilir.

Aylık Faaliyet giderleri Nelerdir?

Faaliyet giderleri, işletmenin esas faaliyetiyle ilgili bulunan ve üretim maliyetlerine yüklenmeyen, araştırma ve geliştirme giderleri (Ar-Ge); pazarlama, satış ve dağıtım giderleri ve genel yönetim giderlerinden oluşan giderlerdir (Sevilengül, 2009:689).

İşletmenin ana faaliyet konusu giderleri nelerdir?

İşletmenin esas faaliyeti ile ilgili bulunan ve üretim maliyetlerine yüklenmeyen araştırma ve geliştirme giderleri; pazarlama, satış ve dağıtım giderleri ve genel yönetim giderlerinden oluşan hesap grubudur.

İşletmenin ana faaliyet gelirleri nelerdir?

Faaliyet Geliri, sermaye sahiplerine yapılan ödemelerden ve yatırım getirileri ile gelir vergisi ödemelerinden önce bir şirketin temel faaliyetlerinden elde edilen olağan kârı temsil eder, bu da bir şirketin iş modeli ve stratejilerinin uygulanmasını sağlar.

690 hesap nedir?

Olağandışı gider ve zararlar doğdukça hesaba borç kaydedilir. Hesap dönem sonunda '690 Dönem Karı veya Zararı' hesabının borcuna devredilerek kapatılır.

692 hesap nasıl çalışır?

692 DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI HESABI 692 Dönem Net Kârı veya Zararı Hesabının İşleyişi: Vergiden sonraki Net Dönem Kârı Hesabın alacağına, Net Dönem zararı ise borcuna kaydedilir. Bu hesap, dönem sonlarında 590 Dönem Net Kârı Hesabı'na devredilerek kapatılır.

180 no.lu hesap nasil çalişir?

180 Gelecek Aylara Ait Giderler Hesabı İşleyişi : İzleyen aylarla ilgili olarak bir gider yapıldığında bu hesaba borç yazılır. Daha önce giderlere alınan bir harcamanın gelecek aylara ait olduğu belirlendiğinde söz konusu gider, ilgili olduğu ayın giderlerine aktarılmak üzere, kaydedildiği hesaptan bu hesaba aktarılır.

780 hesapta neler takip edilir?

Bilindiği üzere, 780 no.lu Finansman Gideri Hesabı, işletme faaliyetlerinin aksamadan yürütülebilmesi amacıyla borçlanılan tutarlarla ilgili faiz, kur farkları, komisyon vb. giderlerin izlendiği hesaptır.