Üzüm bağına hangi ilaçlar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Üzüm bağına hangi ilaçlar kullanılır?
  2. Üzüm bağına sıvı kükürt ne zaman atılır?
  3. Üzüm salkımı neden kurur?
  4. Üzüm bağına kükürt atılır mı?
  5. Bağın Ana hastalığı nedir?
  6. Asma suyu sever mi?
  7. Üzüm asması kaç günde bir sulanır?

Üzüm bağına hangi ilaçlar kullanılır?

Bağ küllemesine karşı kullanılan klasik ve ekonomik ilaç toz kükürt'tür. İlaçlama Zamanları: 1. İlaçlama: Çiçekten önce, sürgünler 20-40 cm boylanınca, saf kükürt'ten dekara 1,5-2 kg veya 3-4 kg bağ kükürdü kullanılır.

Üzüm bağına sıvı kükürt ne zaman atılır?

Onun için Nisan sonunda bordo bulamacı atılmadan önce kükürt atılmalıdır. Egede birinci kükürtlemeyi yapmak şarttır. Bu ilk uygulamada dekara 3 kg dan çok kükürt uygulanması bağlar için zararlı olmaktadır. İkinci uygulama bağlarda çiçek salkımları teşekkül ettikten birkaç gün sonra yapılır.

Üzüm salkımı neden kurur?

Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, üzüm bağlarındaki uç kurumasının en belirgin sebebinin su dengesizliği olduğunu bildirdi. Akay Ünal, yaptığı açıklamada, suyun düşük ya da fazla miktarda verilmesinin üzüm bağlarında uç kurumasına neden olduğunu belirtti.

Üzüm bağına kükürt atılır mı?

Kükürt çok az ve ince tozlama ve sis gibi atılmalıdır. Avuç ile top top atılan kükürt, bağlarda rastladığı yerleri yakar. Salkımların danelerinde üzümün kalitesini düşürecek lekeler yapar. Toprak ve kirli sarı renkte kükürtler kullanılmamalıdır.

Bağın Ana hastalığı nedir?

Bağ alanlarında önemli kayıplara yol açan bağ hastalıklarını bağda ölükol (Phomopsis viticola), bağ mildiyösü (Plasmapora viticola) ve bağ küllemesi (Erysiphe necator) olarak sıralamak gerekmektedir.

Asma suyu sever mi?

Asma topraktaki nem eksikliğine oldukça dayanıklı bir bitkidir. ... Bağlarda yüksek verim elde edebilmek için iklim, toprak, çeşit ve kültürel işlemlere bağlı olarak büyüme mevsimi boyunca 300-1350 mm arasında suya ihtiyaç vardır.

Üzüm asması kaç günde bir sulanır?

Araştırmalara göre yeni dikim yapılan bağlarda senede 2 ile 3 sefer sulama yapıldığı saptanmıştır. Bağlarda çiçeklenmenin hemen sonrasında ve tanelere ben düşme başlangıcında sulamaya özellikle dikkat etmek gerekir. Kurutmalık ve şaraplık bağlarda ise meyvenin olgunlaşmasından 3-4 hafta önce sulama kesilmelidir.