Nikah için ikamet şart mı?

İçindekiler:

  1. Nikah için ikamet şart mı?
  2. Nikah Başvurusu tek başına yapılır mı?
  3. Evlilik izin belgesi kalktı mı?
  4. Evlilik için sağlık raporu başka ilden alınabilir mi?
  5. Nikah için sağlık raporu farklı ilden alınır mı?
  6. Evlilik için sağlık raporu nasil alinir?

Nikah için ikamet şart mı?

Nikah başvurusu için nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyenin evlendirme dairesine gidilmesi gerekiyor. ►Çiftlerden birinin ikamet ettiği ilçe dışında bir yerde evlenmek için evlenme izin belgesi gerekebiliyor.

Nikah Başvurusu tek başına yapılır mı?

11- Nikah İşlemlerini Tek Kişi Yapabilir mi? Evlilik başvurusunu gelin ve damat adayının bizzat yapması gerekir. Fakat eşlerden biri başvuruya kendi gidemeyecekse, vekil olarak belirlediği kişi yerine müracaatta bulunabilir. Bunun için fotoğraflı özel vekaletname düzenlenmesi şart.

Evlilik izin belgesi kalktı mı?

2020 yılının Aralık ayında İçişleri Bakanlığı bu belgenin kaldırılması için genelge yayınladı. Bu genelgede artık çiftlerin, izin belgesine gerek olmadan, müracaatlarını herhangi bir evlendirme memurluğuna yapabileceği belirtildi.

Evlilik için sağlık raporu başka ilden alınabilir mi?

Evlilik için öncelikle sağlık raporunun alınması gerekiyor. Türkiye'nin her yerindeki resmi veya özel hastanelerden “Evlilik İçin Sağlık Raporualınabilir. Bu nedenle, siz ve evleneceğiniz kişi yaşadığınız şehirden fotoğraflı sağlık raporunu alabilir.

Nikah için sağlık raporu farklı ilden alınır mı?

Evlilik için öncelikle sağlık raporunun alınması gerekiyor. Türkiye'nin her yerindeki resmi veya özel hastanelerden “Evlilik İçin Sağlık Raporu” alınabilir. Bu nedenle, siz ve evleneceğiniz kişi yaşadığınız şehirden fotoğraflı sağlık raporunu alabilir.

Evlilik için sağlık raporu nasil alinir?

Evlilik için sağlık raporu nasıl alınır diye merak ediyorsan hemen anlatalım: Başvuru yapacağın evlendirme dairesinden istenen tüm tetkikleri öğrenip, bir sağlık kuruluşunda bu işlemleri gerçekleştirebilirsin. Bu tetkiklerin sonuçlarını aile hekimine onaylatarak, aile hekimi imzalı sağlık raporunu alabilirsin.