Termostat açık kalırsa su eksiltir mi?

İçindekiler:

  1. Termostat açık kalırsa su eksiltir mi?
  2. Araçta termostat kapalı kalırsa ne olur?
  3. Motor termostat açık kalırsa ne olur?
  4. Termostat arizali ise ne olur?

Termostat açık kalırsa su eksiltir mi?

Termostat arızası su eksiltir mi ? Aracınızın termostatı arızalıysa araç fan açmaz motor içinde sıcak su kalır. Sürekli sıcak su kaldığı için motorun içinde aracın motor bloğu ısınacak ve piston çekecek ya da conta yakacaktır.

Araçta termostat kapalı kalırsa ne olur?

Termostat açık konumda takılırsa, radyatöre sürekli soğutucu akışı motorun soğuk çalışmasına neden olur. ... Termostat kapalı konumda sıkışırsa, soğutucunun dolaşımı engellenir ve bu nedenle de soğutucu soğutulacak radyatöre ulaşamaz ve motor aşırı ısınır.

Motor termostat açık kalırsa ne olur?

Termostat açık konumda takılırsa, radyatöre sürekli soğutucu akışı motorun soğuk çalışmasına neden olur. Aşırı soğuyan motor verimli çalışamaz ve bu da yakıt tüketiminde artışa, daha yüksek emisyon seviyelerine ve motor parçalarının daha fazla yıpranmasına neden olur. Ayrıca, motorun iç kısmı düzgün ısınmaz.

Termostat arizali ise ne olur?

Termostat açık konumda takılırsa, radyatöre sürekli soğutucu akışı motorun soğuk çalışmasına neden olur. ... Aşırı soğuyan motor verimli çalışamaz ve bu da yakıt tüketiminde artışa, daha yüksek emisyon seviyelerine ve motor parçalarının daha fazla yıpranmasına neden olur.