Ihracatta e-fatura zorunluluğu ne zaman başlıyor?

İçindekiler:

  1. Ihracatta e-fatura zorunluluğu ne zaman başlıyor?
  2. Ihracat e-fatura nedir?
  3. Ihracat yapan firmalar e deftere geçmek zorunda mı?
  4. Yurt dışına e-fatura kesilir mi?
  5. İhracat faturasına ne yazılır?
  6. E arşive faturaya geçen e deftere geçmek zorunda mı?
  7. E-ticaret e-fatura zorunlu mu?
  8. Şahsa e-fatura kesilir mi?
  9. Istisna fatura ne demek?

Ihracatta e-fatura zorunluluğu ne zaman başlıyor?

2022 yılı e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu. 2021 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı cirosu 5 milyon TL'yi aşan firmaların 1 Temmuz 2022'de e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine, tarihinde ise e-defter uygulamasına geçmeleri zorunlu tutuldu.

Ihracat e-fatura nedir?

e-İhracat faturası, sınır ötesi e-ticaret yapan mükelleflerin alacakları ödemelerle ilgili oluşturmaları gereken resmi belgelerden biridir ve Gümrük Çıkış Beyannamesi ile elektronik ortamdan gönderilir. İhracat e-faturası gönderebilmek için e-fatura kullanıcısı olmanız gerekmektedir.

Ihracat yapan firmalar e deftere geçmek zorunda mı?

Hayır. İhracat faturası düzenleniyor olması 509 Sıra No.lu VUK Genel Tebliğinde e-fatura ve diğer e-belge uygulamalarına geçmeyi gerektiren bir durum değildir.

Yurt dışına e-fatura kesilir mi?

İhracat e-Fatura, yurtdışına yapılan satışlardan, ihracat beyannamesiyle gönderilen ürünler için kesilir. Öncelikle İhracat e-Fatura hazırlanıp, Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden Gümrük Ticaret Bakanlığına iletilir. ... Gümrük Ticaret Bakanlığından ticari cevaptaki ek bilgiler KDV iadesi işlemlerinde kullanılır.

İhracat faturasına ne yazılır?

E ihracat faturasında bulunması gereken zorunlu bilgilerin neler olduğuna gelince;
  • Eşya birim fiyatı
  • Satış bedeli.
  • Teslim şartı
  • Eşya miktarı (kilo, metre, adet vb. ile birlikte)
  • Eşyanın bulunduğu kabın numarası, adedi, markası, cinsi ve nevi.
  • Eşyanın teslim ve bedelinin ödeme yeri.
Daha fazla öğe...

E arşive faturaya geçen e deftere geçmek zorunda mı?

e deftere geçme zorunluluğu var mıdır? 20 TARİHİNDEN İTİBAREN E ARŞİV FATURA DA KULLANMAK ZORUNDADIR. 2018 Hesap dönemi brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler; 20 Tarihin den itibaren zorunlu olarak e-deftere geçecektir.

E-ticaret e-fatura zorunlu mu?

Yıllık cirosu 5 milyon lira ve üzeri olan e-Ticaret firmalarının e-Fatura ve e-Arşiv Fatura kullanmaları zorunludur. e-Fatura ve e-Arşiv Fatura, yıllık 5 milyon liranın altında ciro yapan e-Ticaret firmalarına zorunlu değildir. ... e-Fatura sistemine geçen firmalar e-Defter uygulamasına da entegre olmak zorundadır.

Şahsa e-fatura kesilir mi?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. ... Fakat fatura keseceğiniz müşteriniz (tüzel kişi veya son kullanıcı) e-fatura kullanıcısı değil.

Istisna fatura ne demek?

Önceden bulunan Satış ve İade fatura tiplerine Tevkifat, İstisna ve Özel Matrah tipleri eklenmiştir. Eski versiyonlar da KDV si olmayan ürünlerin bulunduğu faturalar "Satış Faturası" olarak görünmekteydi. Güncelleme ile birlikte KDV si olmayan ürünlerin bulunduğu faturaların tipi "İstisna" olacaktır.