Tutanağa kimler imza atabilir?

İçindekiler:

  1. Tutanağa kimler imza atabilir?
  2. Imzadan imtina etmek ne demek?
  3. Tutanakta imza olur mu?
  4. Geçmişe yönelik tutanak tutabilir mi?
  5. Tutanaklarda imza nereye atılır?
  6. Imtina etmek ne anlama gelir?
  7. Imzadan imtina tebliğ sayılır mi?
  8. Tutanakta en az kaç memurun imzası bulunmalıdır?
  9. Olaydan sonra tutanak tutulur mu?
  10. Imtina etmek ne demek örnek?
  11. Imtin ne demek?
  12. Tebligat kanunu 21 madde nedir?

Tutanağa kimler imza atabilir?

Tutanakta Kimlerin İmzası Olmalı ve Kaç Kişinin İmzası Olmalıdır? En az iki kişi tarafından imza edilmesi gerekir. Tek kişinin imzasının olması halinde bu yazı olayı ifade eden bir dilekçe özelliği taşır. İmza ederken makam sırasına göre soldan sağa doğru gidilmelidir.

Imzadan imtina etmek ne demek?

Tutanağı tutanlar, şahitler, şüpheli, mağdur-müştekilerin adı soyadı ve ünvanları ile birlikte imzaları da bulunmalıdır. (İmza atmaktan kaçınan olur ise, imzadan imtina etti şeklinde not düşülür).

Tutanakta imza olur mu?

Bir olay durumunda ya da bir gelişme olduğu zaman bunun kayıt altına alınması için tutanak hazırlanmaktadır. Tutanaklara tarafların imza atması gerekmektedir. Tutanak resmi bir belgedir.

Geçmişe yönelik tutanak tutabilir mi?

İşe geçerli bir mazereti olmadan gelmeyen işçiye, gelmediği günler için işveren ücret ödemek zorunda değildir. Geçmişe yönelik gelmediği günler için tutanak düzenlemeniz hukuka aykırıdır.

Tutanaklarda imza nereye atılır?

Tutanak en az iki kişi tarafından düzenlenir. Tutanağı düzenleyen kişilerin ad, soyad ve unvanları makam sırasına göre soldan başlayarak yazılır. Ad ve unvan küçük harfle, soyad büyük harfle yazılır. Tutanak tamamlandıktan sonra en alt düzeydeki makamdan başlanarak imzaya sunulur.

Imtina etmek ne anlama gelir?

Çekinme, kaçınma, geri durma. 2. Gerçekleşmesi mümkün olmama, mümteni olma, imkânsızlık. ѻ İmtinâ etmek (eylemek): Kaçınmak: Ondan îzâhat talebiyle kapısına vuran Mlle. de Courton'a odasını açmaktan imtinâ etti (Hâlit Z.

Imzadan imtina tebliğ sayılır mi?

Kendisine tebliğ yapılacak kimsenin muvakkaten başka bir yere gittiğini belirten kimse, beyanını imzadan imtina ederse, tebliğ eden bu beyanı şerh ve imza eder. Bu durumda ve tebliğ evrakının kabulden çekinme halinde tebligat, 21 inci maddeye göre yapılır.

Tutanakta en az kaç memurun imzası bulunmalıdır?

Yapılan işlem 2 nolu Ekte yer alan idari yaptırım karar defterine kayıt edilir. Tutanağın ilgili bölümüne idari yaptırım karar defterinin sıra numarası yazılır. Tutanak yetkili en az iki görevli tarafından imzalanır.

Olaydan sonra tutanak tutulur mu?

Kaza sonrasında tutulacak tutanaklar, her durumda gerekli olmaz. Böyle durumlarda ise kaza tespit tutanağı tutmanıza gerek kalmaz. Bu durumları kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür: Yapılan kazada yaralanma ya da ölüm gibi durumlar söz konusuysa, tutanak tutulmaz.

Imtina etmek ne demek örnek?

İmtina bir şeyi yapmaktan kaçınma, yapmama, sakınma, çekinme. Kelime ile ilgili cümleler: Doğruluktan ve mücadele etmekten bir an bile imtina etmeyeceğiz... Şu anlamda ki; hürriyet kişiye tanınmış olan "yapmak" veya "imtina etmek" melekesidir... Ve davet olunduklarında şahitler şehadetlerinden imtina etmesinler.

Imtin ne demek?

İMTİNÂ 1. Çekinme, kaçınma, geri durma.

Tebligat kanunu 21 madde nedir?

Tebligat Kanunu'nun 21/2. maddesine göre: “Gösterilen adres muhatabın adres kayıt sistemindeki adresi olup, muhatap o adreste hiç oturmamış veya o adresten sürekli olarak ayrılmış olsa dahi, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına ...