Hangi araca hangi motor yağı?

İçindekiler:

  1. Hangi araca hangi motor yağı?
  2. Eski model araçlara hangi yağ?
  3. Petronas 5W30 hangi araçlarda kullanılır?
  4. Shell Helix Ultra 5W-30 hangi araçlarda kullanılır?
  5. Ford Transit hangi yağ kullanılır?
  6. Selenia 5w40 hangi araçlarda kullanılır?
  7. Mercedes hangi marka yağ kullanıyor?
  8. Yüksek km dizel hangi yağ?
  9. Benzinli su motoru na hangi yağ kullanılır?
  10. Palmera su motoru hangi yağ kullanılır?
  11. Shell Helix Ultra 5W 40 hangi araçlarda kullanılır?

Hangi araca hangi motor yağı?

Araca Göre Motor Yağı Seçimi Benzinle çalışan motorlarda SA, SB, SC, SD, SE, SF ve SG tipi motor yağları kullanılır. Bu yağlardan SA ve SB tipi yağlar hafif yük altında çalışan araçlara uygundur. SG tipi yağ ise piyasadaki en üstün yağ olarak bilinir. Dizel araçlarda ise CA, CB, CC ve CD tipi yağlar kullanılır.

Eski model araçlara hangi yağ?

Yani eski model araçların metal yüzeyleri yağlamak için 20W50 gibi bir yağ gerekliyken, teknoloji ilerledikçe 15W40, daha sonraları 10W40, bugün ise yeni teknolojiyle neredeyse boşluk bırakmaksızın üretilen motor aksamlarına sahip araçlarda 5W40, 5W30; hatta 0W30, 0W20 gibi ince yağlar kullanılması gerekmektedir.

Petronas 5W30 hangi araçlarda kullanılır?

PETRONAS Syntium 5000 DM 5W-30, en zorlu şartlarda çalışan benzinli ve dizel motorlu (egzoz gazı son arıtma sistemleriyle donatılmış Mercedes-Benz araçları ile dizel parçacık filtreleri ve katalitik konvertörler gibi emisyon kontrol cihazlarına, çağdaş elektronik yakıt enjeksiyonlu ve çoklu valf teknolojisine sahip ...

Shell Helix Ultra 5W-30 hangi araçlarda kullanılır?

Tam sentetik motor yağı – Motor üreticilerinin özel gerekimlerine uygun olarak geliştirilmiştir. Shell Helix Ultra Professional AF-L 5W-30: Ford, Jaguar ve Mazda ile ACEA C1 gereksinimleri de dahil olmak üzere, özellikle yüksek performanslı motorların zor gereksinimlerini karşılayacak şekilde geliştirilmiştir.

Ford Transit hangi yağ kullanılır?

FORD TRANSİT 2012-2018 CASTROL 5w30 10.5 LİTRE MOTOR YAĞI.

Selenia 5w40 hangi araçlarda kullanılır?

Motor devirlerinin ve özgül motor güçlerinin artırıldığı en yeni nesil dizel motorların (common-rail (ortak boru)) tüm gereksinimlerine cevap vermek için geliştirildi. Özel katkı maddeleri sayesinde, motora tam koruma sağlar. Fiat / Lancia / Alfa Romeo tarafından Multijet motorlar için önerilir.

Mercedes hangi marka yağ kullanıyor?

Mobil 1™ FS 0W-40, Mercedes-Benz MB 229.3 veya MB 229.5 özelliğinin gerekli olduğu otomobiller için uygun olup tamamen sentetik bir yağdır.

Yüksek km dizel hangi yağ?

Mobil 1 10W-60, aracınızın uzun ömürlü olması için, kilometresi yüksek motorlarda uzun süreli koruma sağlamaya yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır.

Benzinli su motoru na hangi yağ kullanılır?

20-50 motor yağı

Palmera su motoru hangi yağ kullanılır?

SAE 20–50 Motor yağı kullanın. Yağ karterine 600 ml yağ koyun. Her kullanımdan önce yağ seviyesini kontrol edin.

Shell Helix Ultra 5W 40 hangi araçlarda kullanılır?

Benzinli, dizel ve gazlı araçlarda kullanıma uygundur. Ayrıca biodizel ve benzin/etanol karşımlarında da kullanılabilir. Shell Helix Ultra tam sentetik motor yağları, aşırı yüksek veya düşük sıcaklıkların söz konusu olduğu ortamlarda, zorlu sürüş koşullarında bile üstün koruma sağlar.