Salkım güvesi Pupası nedir?

İçindekiler:

  1. Salkım güvesi Pupası nedir?
  2. Asmalara salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?
  3. Salkım güvesi hangi pupa?
  4. Neemarin ilaç ne işe yarar?
  5. Asma hastalıkları nelerdir?
  6. Asmalara ne zaman ilaç atılır?
  7. Potegon 20 SP nerede kullanılır?
  8. Üzüm hastalıkları nelerdir?
  9. Üzüm bağına toz kükürt ne zaman atılır?
  10. Üzüm bağına ne zaman ilaç atılır?
  11. Üzüm bağlarına kükürt ne zaman atılır?

Salkım güvesi Pupası nedir?

Lobesia botrana (Salkım güvesi) bağ'ın ana zararlılarından biridir. Kışı asma kabukları altında ya da diğer korunmuş yerlerde pupa olarak geçirir. ... Kışı asma kabukları altında ya da diğer korunmuş yerlerde pupa olarak geçirir. İlkbaharda uygun orantılı nem ve sıcaklıkla kelebekler görülür.

Asmalara salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?

sıcaklığının 14°C'yi aştığı günleri takip ederek bir ilaçlama yapılabilir. İkinci ve 3. döllere karşı maksimum uçuşlar, etkili sıcaklıklar toplamı, bağın fenolojisi ve yumurta açılımı takip edilerek ilaçlamalar yapılır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Salkım güvesi 3 döl vermektedir.

Salkım güvesi hangi pupa?

Pupa kahverengidir ve boyu 5-7 mm dir. Salkım güvesi kışı pupa olarak geçirir. İlkbaharda ergin uçuşları başlar. Dişiler yumurtalarını çiçek tomurcuklarına, çiçeklere ve çiçek saplarına bırakır.

Neemarin ilaç ne işe yarar?

Emamectin benzoate, yapraklarda beslenen Lepidoptera larvalarına yüksek derecede etkili olup larvalarda sinir uyarılarını bloke eder. Bu durumda, larvaların beslenmesi hemen durur ve paralize olurlar. Maksimum larva ölümleri 4 gün içinde gerçekleşir. Neemarin güçlü bir mide zehiri olup, kontak etkiye de sahiptir.

Asma hastalıkları nelerdir?

Bağ Hastalıkları ve Zararlıları
  • Bağ Küllemesi (Uncinula necator) Etmeni: Fungal bir hastalık olup kışı, bitki üzerinde geçirir. ...
  • Bağ Mildiyösü (Plasmopara viticola) ...
  • Bağlarda Kurşuni Küf (Botrytis cinerea) ...
  • Bağlarda Ölü Kol Hastalığı (Phomopsis viticola) ...
  • Bağlarda Kısa Boğum ( Fan leaf )

Asmalara ne zaman ilaç atılır?

üzüm bağlarının ilaçlanması nda asmalar çiçeklenmeden, çiçeklenme sonrasında ve taneler tatlanınca gibi dönemlerde ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıca bu ilaçlamalar sırasında kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanıncaya kadar on beş gün ara ile ilaçlama yapılır.

Potegon 20 SP nerede kullanılır?

(Empoasca spp.) Pamuk tütün beyazsineğine karşı beyazsinek yoğunluğu dikkate alındığında yaprak başına 10 larva+pupa bulunduğunda uygulamaya başlanmalıdır. Patateste patates böceğine karşı, tarlaya köşegenleri istikametinde girilerek, zararlının yumurta, larva ve ergini aranır. ...

Üzüm hastalıkları nelerdir?

Bağ Hastalıkları ve Zararlıları
  • Bağ Küllemesi (Uncinula necator) Etmeni: Fungal bir hastalık olup kışı, bitki üzerinde geçirir. ...
  • Bağ Mildiyösü (Plasmopara viticola) ...
  • Bağlarda Kurşuni Küf (Botrytis cinerea) ...
  • Bağlarda Ölü Kol Hastalığı (Phomopsis viticola) ...
  • Bağlarda Kısa Boğum ( Fan leaf )

Üzüm bağına toz kükürt ne zaman atılır?

1. İlaçlama: Çiçekten önce, sürgünler 20-40 cm boylanınca, saf kükürt'ten dekara 1,5-2 kg veya 3-4 kg bağ kükürdü kullanılır. 2. İlaçlama: Çiçeklenmenin sonunda salkımlar tane bağladığı zaman saf kükürt'ten dekara 3-4 kg veya 6-8 kg bağ kükürdü kullanılır.

Üzüm bağına ne zaman ilaç atılır?

İlkbaharda hastalık belirtileri görülmeden ve sürgünler 20-40 cm boylandığında ilk ilaçlamaya başlanır. Çeşit ve şartlara göre 3-5 ilaçlama yapılır. Bağ küllemesine karşı kullanılan klasik ve ekonomik ilaç toz kükürt'tür.

Üzüm bağlarına kükürt ne zaman atılır?

Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.