LPG'li aracın çekişi neden düşer?

İçindekiler:

  1. LPG'li aracın çekişi neden düşer?
  2. Dizel araç yokuşta neden çekmez?
  3. Benzinli araba yokuşta neden bayılır?
  4. Benzinli arac neden Cekisten duser?
  5. LPG performans düşürür mü?
  6. Araba neden zor kalkar?
  7. Araç benzinde neden patlatma yapar?
  8. LPG motor gücünü ne kadar düşürür?

LPG'li aracın çekişi neden düşer?

OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu giriş sıcaklığı çok düşük (genelde bu durum kalorifer suyunun yanlış yerden alınmasıyla görülür) veya LPG (gaz) beynine gelen su gelişinde problem varsa LPG beyni gazı tam buharlaştıramaz.Bu da aracın LPGde çekişinin düşmesine sebep olur.

Dizel araç yokuşta neden çekmez?

Motor bakımının zamanında yapılmaması ya da aksatılması dizel araçlarda çekişin düşmesinin en önemli nedenlerinden biridir. ... Aracınızın motorunda dolaşan hava akımında kesintiler ve akımda bozulmalar olduğunda yine dizel aracınızın çekişinin düşmesine neden olabilmektedir.

Benzinli araba yokuşta neden bayılır?

Benzinli Araçlar LPG'li araçla yokuş yukarı çıkarken araç bayılır yani motor çekişi düşer. ... Benzinli araçlarda ise bu bayılma daha geç meydana gelir. Bunun nedeni benzinin çekiş gücünün fazla olması ve motoru daha az yormasıdır.

Benzinli arac neden Cekisten duser?

Yakıt pompası veya yakıt filtresi arızaları, vakum sızdırması, ateşleme sistemindeki sorunlar, katalitik çeviricisi arızaları, büyük hava akışı sensörü kirlenmesi gibi önemli sorunlar aracın çekişten düşmesine ve güç kaybetmesine yol açar.

LPG performans düşürür mü?

Aracın ağırlığı, motor hacmi, beygir (Hp) ve tork (nm) gücü LPG çekiş ve tüketimini büyük ölçüde etkilemektedir. Doğru ayar ve doğru montajda LPG kullanımı sırasında performans kaybı yaşanmaz.

Araba neden zor kalkar?

Debriyaj bırakıldığı zaman yarım debriyaj yapıyormuş gibi, araç yerinden çok zor kalkar. Böyle bir sorun olması durumunda, balata bitmiş demektir. Aracın baskı balata ve bilyalarının değişmesi şarttır. ... Debriyaja tam bastığınızda vitesi taktıktan sonra, ayağınızı az kaldırdığınızda araç hareketlenir.

Araç benzinde neden patlatma yapar?

Yakıt düzgün şekilde yanmak yerine düzensiz olarak patlar. Yanma odasında çok fazla ısı ve sıkışma olduğunda oluşur. Bu duruma erken ateşleme de denilebilir. Henüz bujiler çakmadan, ateşleme olmadan, yanma odasındaki ısıdan dolayı yakıt ateşleme olayını gerçekleştirir.

LPG motor gücünü ne kadar düşürür?

Doğru yapılmış olan dönüşümde, LPG'li kullanımda benzinli kullanıma göre maksimum % 4 civarında performans kaybı söz konusudur. Benzinli motorlarda maksimum güç 6000 d/d civarında elde edilmesi nedeniyle normal kullanım şartlarında bu kayıp hissedilmez.