Saf zeytinyağı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Saf zeytinyağı ne işe yarar?
  2. Hakiki zeytinyağı nasıl Anlaşilir?
  3. Zeytinyağı icmek neye iyi gelir?
  4. Zeytinyağı ne renk olmalı?

Saf zeytinyağı ne işe yarar?

Doğanın mucizesi zeytinyağı karaciğeri temizler, sindirimi kolaylaştırır, metabolizmayı hızlandırır. Aynı zamanda cildi güzelleştirir, saç bakımına olumlu etkileriyle bilinir, diyabete iyi gelir, kan basıncını düzenler ve stresi azaltması gibi daha birçok yararı vardır.

Hakiki zeytinyağı nasıl Anlaşilir?

Eğer tuz ruhu zeytinyağı ile bütünleşmiyor ve aynı zamanda hakiki sarı rengini koruyorsa o zeytinyağı gerçektir. Ancak bardaktaki zeytinyağının rengi pembeleşiyor ise o zeytinyağı sahtedir. Zeytinyağına yapılacak olan tadım testi ile de zeytinyağının organik olup olmadığı anlaşılabilir.

Zeytinyağı icmek neye iyi gelir?

Zeytinyağının sağlığa yararları arasında kolon ve meme kanseri, diyabet, kalp problemleri, artrit ve yüksek kolesterol tedavisi sayılabilir. Ayrıca kilo kaybına yardımcı olur, metabolizmayı iyileştirir, sindirimi ve yaşlanmayı önler.

Zeytinyağı ne renk olmalı?

Zeytin yeşilken toplandığı için erken hasat zeytinyağının rengi de yeşilin tonlarında olur. Sızma zeytinyağlarının rengi de altından yeşile farklı tonlarda olabilir. Zeytinyağının renginin yeşil olması hasat edildiği dönem, yağın elde edildiği zeytinin cinsi ve su oranı gibi birçok faktöre bağlıdır.