Antalya'da seracılık yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Antalya'da seracılık yapılır mı?
  2. Antalya'da kaç dönüm sera var?
  3. Akdeniz bölgesinde neden seracılık yapılır?
  4. Antalyada seralarda ne yetiştirilir?
  5. Akdeniz Bölgesinde kış sıcaklıkları yüksek olduğu için seracılık faaliyetleri yapılır doğru mu yanlış mı?
  6. Seracılık nedir ve nerede yapılır?
  7. Seracılık için ne gerekli?
  8. Antalya'da hangi ağaçlar yetişir?
  9. Akdeniz bölgesinde seracılık faaliyetlerinin gelişmiş olmasının nedenleri nelerdir?
  10. Akdeniz ikliminin tarım faaliyetleri üzerindeki etkisini nelerdir?
  11. Sera nerede yapılır?

Antalya'da seracılık yapılır mı?

Ülkemizde seracılığın bölgelerimize göre belirgin özelliklerini şöyle özetleyebiliriz. Antalya ilinde seracılık Kaş-Gazipaşa arasında yoğun bir şekilde gelişmiştir. Toplam sera alanlarının % 57'nin yer aldığı yöre gerek üretim alanı ve gerekse üretim teknolojisi yönünden Türkiye seracılığında önder durumdadır.

Antalya'da kaç dönüm sera var?

Antalya'da 250 Bin Dönümlük Seradan 170 Bin Kişi Geçimini Sağlıyor. Türkiye'de seracılığın yaklaşık yüzde 60'lık kesimine sahip olan Antalya'da, son bir iki yıldır sera yapımının yüzde 10 düştüğü bildirildi.

Akdeniz bölgesinde neden seracılık yapılır?

Akdeniz bölgesi, yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı iklim özelliği sayesinde tarı ve özellikle seracılık için oldukça elverişli bir bölgedir.

Antalyada seralarda ne yetiştirilir?

Seralarda yaygın olarak yetiştirilen ürünler domates, biber, patlıcan, hıyar, fasulye ve kavundur.

Akdeniz Bölgesinde kış sıcaklıkları yüksek olduğu için seracılık faaliyetleri yapılır doğru mu yanlış mı?

Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde ve Ege kıyı şeridinde kış aylarında sıcaklık fazla düşmediği için seracılık yapılmaktadır. ... Ayrıca güneşli gün sayısının az olduğu yerlerde seracılık faaliyetleri gelişmemektedir.

Seracılık nedir ve nerede yapılır?

Ortam ılıman iklime sahip bir ortam ise ve meyve-sebze yetiştiriciliği yapılıyorsa, genel olarak sebze yetiştirilen seralarda cam örtü, meyvelerde ise plastik örtü altında sera yapılmaktadır. Bu nedenle Türkiye de meyve ve sebze yetiştiriciliği genel olarak akdeniz ve ege bölgesinde yapılmaktadır.

Seracılık için ne gerekli?

Sera Planlamasında Etkili Çevre Koşulları!
  1. Işık. Işık, yeşil bitkilerin klorofilleri yardımıyla su ve havanın Co2 ini birleştirerek özümleme yapabilmeleri için gerekli temel etmendir. ...
  2. Sıcaklık. ...
  3. Nem. ...
  4. Hava ve Karbondioksit. ...
  5. Ekonomik ve Diğer Etmenler.

Antalya'da hangi ağaçlar yetişir?

Genişliği 946.466 hektarı bulan Antalya ormanlarında köknar, meşe, dişbudak, karaağaç, kocayemiş, çınar, ahlat, ıhlamur, yabani ve aşılı zeytin, kermes meşesi, mazı meşesi, sandal, sakız ağacı, mersin, tespih ağacı, defne, akça kesme, hayıt, zakkum, harnup, kayacık, funda, ladin, çılbırdı, cehri, katırtırnağı, kekik, ...

Akdeniz bölgesinde seracılık faaliyetlerinin gelişmiş olmasının nedenleri nelerdir?

Akdeniz bölgesi, yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı iklim özelliği sayesinde tarı ve özellikle seracılık için oldukça elverişli bir bölgedir.

Akdeniz ikliminin tarım faaliyetleri üzerindeki etkisini nelerdir?

Akdeniz ikliminin tarım faaliyetleri üzerinde etkisi genelde oldukça verimli sonuçlar göstermektedir. Bu bağlamda tarım faaliyetleri yükselişler göstermektedir. Çiçekli bitkilerin çok yaygın olduğu bölgelerde genelde arıcılık, kış aylarının ılık ve de güneşli geçtiği bölgelerde de seracılık yaygındır.

Sera nerede yapılır?

Bununla birlikte Ege, Marmara, Karadeniz Bölgeleri ile uygun mikrokliması olan yörelerde de seracılık yapılıyor. Sera varlığı bakımından; Antalya, Mersin, Adana, Muğla, Samsun, İzmir, Aydın, Hatay ve Burdur illerimiz öne çıkıyor.