Kadınhanı kaç tane köyü var?

İçindekiler:

  1. Kadınhanı kaç tane köyü var?
  2. Konya Kadınhanı ismini nereden almıştır?
  3. Kadınhanı hangi ilde?
  4. Kadınhanı Belediye Başkanı kim?
  5. Konya Kadınhanı hangi Türk Boyundandır?
  6. Konya Kadınhanı Kaymakamı kim?
  7. Ilgın Kaymakamı kimdir?

Kadınhanı kaç tane köyü var?

İnevi (Cihanbeyli) Nahiyesi 1926 yılında kaza olmuş ve Yeniceoba Nahiyesi ve Köylerini de alarak Kadınhanı'ndan 25 köy ayrılmıştır.

Konya Kadınhanı ismini nereden almıştır?

Eskiden Kadınhanı'nın adı Saideli idi ve savaşta üstün başarılar gösteren Said ismindeki bir beye arpalık olarak verildiği için bu adı almıştır. ... Anadolu Selçukluları Dönemi'nde Raziye Devlet Hatun tarafından bu önemli ipek yolu üzerindeki Saideli yakınlarına bir kervansaray yaptırılmıştır.

Kadınhanı hangi ilde?

Kadınhanı
ÜlkeTürkiye
İlKonya
Coğrafi bölgeİç Anadolu Bölgesi
İdare
16 satır daha

Kadınhanı Belediye Başkanı kim?

Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet BADEM ve Kadınhanı Kaymakamı Osman GÜVEN, Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK'ı ziyaret etti.

Konya Kadınhanı hangi Türk Boyundandır?

Kadınhanı'na yerleşen Türk boyları; Kınık, Bayat, Savur, Avşar ve Çaşdurlar'dır. Kadınhanı merkezde Bayat boyu Doğanlar oymağının adını alan Doğanlar mahallesi ile Üçok kolu Çavundur boyunun adını alan Çavundur mahallesi vardır. Avşarlı mahallesi de adını Avşar boyundan almıştır.

Konya Kadınhanı Kaymakamı kim?

Kimdir? Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 1981 yılında doğan Osman Güven, ilköğretimi Sorgun, ortaöğretimini Ankara'da tamamladı.

Ilgın Kaymakamı kimdir?

1972 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve yükseköğrenimini Ankara'da tamamlayarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.