Kontakt lens ile uyunur mu?

İçindekiler:

  1. Kontakt lens ile uyunur mu?
  2. Lense ne kadar sürede alışılır?
  3. Lens ile uyunur mu?
  4. Aylık lensler gece çıkarılır mi?

Kontakt lens ile uyunur mu?

Modern yumuşak kontakt lensler günlük kullanımda lensin yeterli miktarda oksijeni geçirmesine imkan verirken, uyurken gözleriniz kapalı olduğundan, gözünüze ulaşan oksijen miktarı azalır ve bu durum gözlerinizde sorunlara neden olabilir (uzun süreli kullanım için tasarlanmış özel lensler kullanmadığınız sürece).

Lense ne kadar sürede alışılır?

Lens kullanıcılarının hijyen konusunda özellikle dikkatli olması gerekir. İlk defa kontakt lens kullanmaya başlayanların 1 hafta gibi alışma süreci olmaktadır.

Lens ile uyunur mu?

Lenslere, lens solüsyonuna, kaba ve gözlere dokunmadan önce eller iyice yıkanmalıdır. Eğer konjonktivit sürekli yaşanıyorsa, lensler uzun süre takılan türlerden bile olsalensle uyumak önerilmez. Konjonktivite lensle uyumak yol açsa bile bulaşıcı olduğu unutulmamalıdır.

Aylık lensler gece çıkarılır mi?

Diğer riskler arasında korneal neovaskularizasyon (gözdeki kan damarlarının, oksijene duyulan aşırı ihtiyaç nedeniyle göz bebeğine doğru ilerlemesi), iltihap ve tahriş bulunmaktadır. Bu risklerin azalması için yapılabilecek bazı şeyler şunlardır: Mümkün olduğunda, uzun süreli kullanım lenslerini dahi uyurken çıkarın.