Hindiba Yağı ne işe yarıyor?

İçindekiler:

  1. Hindiba Yağı ne işe yarıyor?
  2. Karahindiba yağı nelere faydalı?
  3. Hindiba yağı nasıl içilir?
  4. Karahindiba kökü çayı nasıl yapılır?

Hindiba Yağı ne işe yarıyor?

Hindibanın sağlık yararları arasında sindirim problemlerini hafifletme, mide ekşimesi önleme, artrit ağrısını azaltma, karaciğer ve safra kesesini detoksifiye etme, bakteriyel enfeksiyonları önleme, bağışıklık sistemini arttırma ve kalp hastalığı riskini azaltma yeteneği bulunmaktadır…

Karahindiba yağı nelere faydalı?

-İdrar söktürücü, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyici etkileri vardır. -Kökleri antiviral, iştah açıcı, safra kesesi ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyici ve sindirime yardımcı özellikler taşırken, çiçekleri ise hem güçlü bir antioksidandır hem de bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hindiba yağı nasıl içilir?

Udi hindi karışımını günde 2 tatlı kaşığı olacak şekilde yemek vakitlerinden yarım saat önce tüketilmesi tavsiye edilir. Udi hindi yağının bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatılarak tüketilmesi de sağlık açısından takviye edici ve destekleyici beslenme için tavsiye edilmektedir.

Karahindiba kökü çayı nasıl yapılır?

Karahindiba çayı için bir fincan suyu kaynatın. Kaynama tamamlandıktan sora 1 şeker kaşığı kadar karahindiba otunu fincana ilave edin. Üzerini kapatarak 5 dakika demlenmesini bekleyin. Sonrasında süzerek ılık şekilde tüketebilirsiniz.