Punta nedir makine?

İçindekiler:

  1. Punta nedir makine?
  2. Silindirik tornalama nedir?
  3. Gezer Punta ne için kullanılır?
  4. Torna Punta ne işe yarar?
  5. Punta deliği ne işe yarar?
  6. Punta Makinesi ne işe yarar?
  7. Tornalama metodları nedir?
  8. Tornalama çeşitleri nelerdir?
  9. Gezer yatak ne işe yarar?
  10. Torna fırdöndü nedir?
  11. Punta Matkap Ucu nedir?
  12. Punta kaynak makinesi nerelerde kullanılır?

Punta nedir makine?

Punta, diğer kaynak türlerinden farklı olarak; ekstra bir malzeme gerektirmeden, 2 metalin, eriyerek birbirine kaynamasını sağlayan bir kaynak aracıdır. Metallerin ısıtılarak eritilmesi sonucu metaller birleşir ve puntalama işlemi tamamlanır.

Silindirik tornalama nedir?

İş parçasının dönme hareketine karşılık kesici takımın eksene dik hareketi ile oluşan tornalama işlemine alın tornalama denir. İş parçasının dönme hareketine karşılık, kesici takımın eksene paralel hareketi ile oluşan tornalama işlemine silindirik tornalama denir.

Gezer Punta ne için kullanılır?

Gezer puntanın görevleri: İki punta arası tornalamayı sağlar, Puntanın kaydırılarak konik tornalamanın yapılmasını sağlar, Uzun boylu parçaları tornalarken desteklik yapar.

Torna Punta ne işe yarar?

Puntanın esas amaçlarından biri aynaya bağlanan parçanın diğer ucunu sabitleyerek esnemesini engellemek ve böylece kesici takımların daha rahat çalışmasını ve kırılmalarını önler. Puntalar sadece torna tezgahlarında değil, frezelerde ve taşlama tezgahlarında da kullanılmaktadır.

Punta deliği ne işe yarar?

Takım tezgahlarında parçanın düz bir eksen etrafından dönmesi ve işleme sırasında salgı yapmasını önlemek amacıyla merkezleme yapmaya yarayan özel alaşımdan yapılmış ekipmana punta denir.

Punta Makinesi ne işe yarar?

Punta kaynak iki metali dolgu malzemesi gerektirmeden birbirine bağlanmasını sağlar. ... İki metal üzerinden geçen yüksek akım iki metal arasında sıcaklık yığını oluşturarak yüksek amper (Kilo amper) üreterek metalle üzerinden geçiren bir transformatördür.

Tornalama metodları nedir?

TORNALAMA İŞLEMLER İ Torna tezgahlarında başlıca tornalama işlemleri ya kullanılan kesici takımın ismiyle ya da yapılan tornalama işlemiyle isimlendirilir. Bunlara örnek olarak konik tornalama, delik delme, diş açma, kanal açma, kesme, raybalama vb. verilebilir.

Tornalama çeşitleri nelerdir?

Başlıca tornalama işlemlerinden birkaçı şunlardır; alın tornalama, dış çap tornalama, konik tornalama, delik delme, pah kırma, kanal açma, kesme, profil tornalama, diş açma, kılavuz çekme, pafta çekme, tırtıl çekme, yay sarma ve benzeri gibi işlemlerdir.

Gezer yatak ne işe yarar?

Gezer yatağın, tornalama sırasında, kalemi izleyen İki ayağı vardır. ... Torna arabasındaki konumune civatalarla bağlanan gezer yatak, araba eşliğinde hareket eder. Böylece İki ayağın desteği, parçasının yaylanarak kalem üstüne sıçramasına önler.

Torna fırdöndü nedir?

Fırdöndü Aynası İki punta arasında tornalama yapabilmek için iş parçası üzerine takılan fırdöndüden dolayı bu isim verilmiştir. Aynanın üzerine fırdöndü kuyruğunun takılmasıyla iş parçası işlenir. Fırdöndü aynaya pim ile sabitlenir. ... Genellikle revolver ve index (otomat) torna tezgâhlarında yaygın olarak kullanılırlar.

Punta Matkap Ucu nedir?

2- Punta matkabı: Punta matkapları her iki ucu ile kesme yapabilen bir kesicidir. Bu matkaplar is parçasına punta deliği açmak için kullanılırlar.

Punta kaynak makinesi nerelerde kullanılır?

Punta kaynak, bir direnç kaynağı biçimidir. Kaynak yöntemi özellikle otomobil endüstrisinde uygulanmaktadır.