Engelli raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Engelli raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?
  2. Özürlü rapor yenilemek için ne yapmalıyım?
  3. Sağlık Kuruluna başvuru nasıl yapılır?
  4. Engelli raporu kaç ay kala yenilenir?
  5. Sağlık raporu süresi ne kadar uzatıldı?

Engelli raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Engelli raporu almak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gerekir. Bu başvuru da sadece devletin yetkilendirdiği hastaneler tarafından yapılır. Sağlık Bakanlığının yetki verdiği hastaneler yapılan başvurular ve rapor özellikleri ile birlikte kişilere gerekli testler yapılarak rapor verilir.

Özürlü rapor yenilemek için ne yapmalıyım?

Bu kapsamda engelli vatandaşlar kendi ikamet illerinde yer alan Sağlık Müdürlüklerine giderek, temin ettikleri engelli sağlık kurulu rapor yenileme dilekçesini doldurmalı ve teslim etmelidirler. Aynı anda, gerekli evrakların da teslimi yapılır. İşlem ardından müdürlükçe inceleme yapılarak, onay verilir.

Sağlık Kuruluna başvuru nasıl yapılır?

Sağlık kurulu talebi olan hastalarımızın kendisinin bizzat veya yasal vasisi ile birlikte başvurmaları gerekmektedir. Yeni düzenlemeyle birlikte rapor başvuru tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde işlemler tamamlanmalıdır. Tüm muayeneleri tamamlanan formlar Sağlık Kurulu Müracaat birimine teslim edilir.

Engelli raporu kaç ay kala yenilenir?

Engelli Sağlık Raporumu geçerlilik süresi dolmadan yenileyebilir miyim? Evet, Engelli Sağlık Raporunuzun geçerlilik süresinin dolmasına 6 aydan daha kısa bir süre kala bir devlet hastanesine başvurarak yenbileyebilirsiniz.

Sağlık raporu süresi ne kadar uzatıldı?

Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır. Süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporlarının geçerlilik süresi, 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.