Asansör periyodik bakımları kaç ayda bir yapılır?

İçindekiler:

  1. Asansör periyodik bakımları kaç ayda bir yapılır?
  2. Asansörlerde azami kontrol periyodu kaç aydır?
  3. Asansör Yıllık Kontrol ücretini kim öder?
  4. Asansör Periyodik Kontrol nedir?
  5. Asansör Periyodik muayene ücretini kim öder?
  6. Asansör bakımı zorunlu mu?
  7. Asansör bakım ücreti kime aittir?
  8. Asansör tamirini kim öder?

Asansör periyodik bakımları kaç ayda bir yapılır?

PERİYODİK KONTROL / MUAYENE NEDİR? 24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir.

Asansörlerde azami kontrol periyodu kaç aydır?

Asansör takip kontrol süresi ilgili mevzuat gereği; kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansör için 60 (altmış) gün; sarı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve kusurlu olarak tanımlanan asansör için 120 (yüz yirmi) gün olarak belirlenmiştir.

Asansör Yıllık Kontrol ücretini kim öder?

Bir yıldan sonra ise yılda en az bir kez bina sorumlusu tarafından bakım ve kontrolü yaptırılır. Periyodik aralıklarla yaptırılan bakım nedeniyle ortaya çıkan asansör masrafları, binada yaşayanlar tarafından apartman aidatı içerisinde aylık olarak, arsa sahibi tarafından ise demirbaş gideri olarak ödenir.

Asansör Periyodik Kontrol nedir?

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereği; Asansör Muayenesi, asansörün güvenli kullanımı ve işletme yönünden uygun çalışıp çalışmadığına dair yılda bir defa yapılması gereken muayenedir. Asansör kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülük ilgili idare ve bina sorumlusuna aittir.

Asansör Periyodik muayene ücretini kim öder?

“ tarihli, 30411 sayılı Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği” kapsamında Asansör muayene ücreti bina sorumlusu tarafından tahsil edilir. Asansör muayene ücretin ödenmediği takdirde bina sorumlusu hakkında hukuki işlemler başlatılır.

Asansör bakımı zorunlu mu?

24.06.2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete' de yayınlan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” ne göre, binanızın bağlı bulunduğu belediyenin yetkilendirdiği A tipi muayene kuruluşuna her yıl asansörün yıllık periyodik kontrolünün yaptırılması zorunludur.

Asansör bakım ücreti kime aittir?

Peki asansör bakımını kim öder? Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Bu nedenle kanunda yer alan yasal düzenlemeler gereğince apartmanın giderlerinden kat maliki sorumlu oluyor.

Asansör tamirini kim öder?

Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder? Kalıcı binanın değerini artırıcı güzelleştirici giderleri ev sahibine ait oluyor. Dolayısı ile, merpen elektirigi, asansör servis ve elektirigi, merpen ve cevre temizliği gibi hizmetler kiracının sorumluluğunda oluyor. Ancak, asansör tamiri ev sahibine ait oluyor.